Neugodno iskustvo

'Podstanar nam je ispraznio kuću i rasprodao naše stvari'

Foto: Google
05.10.2018.
u 18:44

Podstanar je rasprodao krevete, fotelje, štednjak, alat, no on tvrdi kako su mu najmodavci to dopustili

Neugodno iskustvo s podstanarom doživjela je mještanka Čepina Danijela Jurić koja je dala kuću u najam dok je radila u sezoni.

Kuću je odlučila iznajmiti da ne bude prazna, no to su požalili nakon što su se vratili iz sezone. Naime, i suprug koji je u mirovini otišao je s njom na more, a kada su se vratili imali su što vidjeti.

– Prvo sam se raspitivala po Čepinu da netko uđe u kuću i čuva ju, a pri tome plaća samo režijske troškove. Kako nisam nikoga našla, u lipnju sam na društvenim mrežama oglasila da tražim podstanara i odmah se javio D. J. Rekao je kako će sam oličiti kuću i bili smo u kontaktu te se sve činilo normalnim i prema dogovoru sve dok moj suprug prošlog tjedna nije došao iz Vodica gdje je, s obzirom na to da je u mirovini, bio sa mnom. Šokirao se vidjevši da u kući nema regala, tri kreveta, fotelje, štednjaka, alata, ribičkog pribora i mnogih naših stvari uz koje smo sentimentalno vezani – ispričala je Danijela Jurić za Glas Slavonije.

Njezin suprug Andrija odmah je otišao u policijsku postaju u Čepinu, no ondje mu nisu mogli pomoći jer je riječ o utaji i preostaje im jedino privatna tužba.

– Činjenica je da ga nismo prijavili kao podstanara jer nije plaćao najam, no suprug je to sada kanio učiniti. No čim je vidio što sve u kući nedostaje, odmah mu je otkazao podstanarstvo – rekla je.

Sada joj je žao što su u kuću uopće pustili podstanara.

– Bojala sam se da naš dom ne ošteti netko od mještana koji se u alkoholiziranom stanju okupljaju na uglu pokraj naše kuće. Sada je ispalo da bismo imali neusporedivo manje štete jer nam je sada kuća opustošena – kaže.

Prozvani podstanar kaže pak kako je stvari iz kuće uzeo u suglasnosti s najmodavcima.

– Tjeraju vodu na svoj mlin – kratko je rekao.

Ključne riječi

Komentara 31

ZJ
Zjako
19:23 05.10.2018.

A policija ne može ništa... ipak je to krađa a to je u Hrvatskoj normalno.

M3
Miške 3
19:39 05.10.2018.

Nije samo u Hrvatskoj .Mi smo u Austriji iznajmili prekrasno uređeni apartman Austrijancu, koji ga je totalno uništio, pokrao slike i vrjednije stvari i otišao. Kao garancija tamo se moraju platiti 3 stanarine unaprijed i sa tim je računao, zadnja 3 mjeseca nije plaćao stanarinu. Nikad više iznajmiti namješten stan.

DU
Deleted user
19:58 05.10.2018.

U ovakvim slučajevima se plaća nekom pouzdanom da čuva kuću , a ne prima se svatko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije