TRAGEDIJA NA SKIJALIŠTU

Poginuli direktor bio je u braku s Hrvaticom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Bergrettung Salzburg
1/6
16.09.2024.
u 09:58

Aleš Ekar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, a 1996. godine zaposlio se u Industrijskoj komori Slovenije

Slovenac (54) poginuo je u austrijskom skijalištu Obertauern. Prema informacijama portala Slovenske Novice, u nesreći je smrtno stradao Aleš Ekar, član uprave Iskra brodogradilišta 1 iz Šibenika i član uprave zagrebačke Elke. Kako je objavljeno na stranicama austrijskih gorskih spašavatelja, Slovenac je u subotu krenuo na skijanje. Njegovi su prijatelji prijavili nestanak policiji te istaknuli kako je riječ o iskusnom skijašu koji dobro poznaje teren. Naime, njegov je otac bio alpinist, gorski spašavatelj i dugogodišnji predsjednik Planinarskog saveza. 

Policija je pronašla vozilo 54-godišnjaka kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali gdje je krenuo skijati. U potrazi su sudjelovali gorski spašavatelji, policija i spasilački psi. "Uvjeti su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina", izvijestili su spasilački timovi. Muškarac je pronađen na oko dva metra dubine. Dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Pretpostavlja se da je Slovenac pao s provalije tijekom uspona, a policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti.

Aleš Ekar diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, a 1996. godine zaposlio se u Industrijskoj komori Slovenije. Upravljao je nizom poznatih tvrtku, a od 2019. bio je član uprave Iskra brodogradilišta 1. Također, nepune dvije godine bio je član uprave Elke. On se oženio Murterkom, menadžericom u jednoj hotelskoj kompaniji, s kojom ima kći mlađu od jedne godine. Roko Vuletić, predsjednik uprave Iskra brodogradilišta 1, potvrdio je za Jutarnji.hr tragičnu vijest. 

"Aleš Ekar s nama je u Šibeniku bio posljednjih pet godina te je dao značajan doprinos transformaciji Iskra brodogradilišta iz zapuštene lokacije u moderno, reprezentativno i tehnološki značajno naprednije brodogradilište, što ćemo svi pamtiti kao njegov trajan doprinos za budućnost. Iza sebe je ostavio suprugu i tek rođenu kćerkicu kojima, kao i roditeljima te ostatku obitelji, izražavamo iskrenu sućut u njihovoj boli zbog nenadoknadiva gubitka“, rekao je Vuletić.

Skijaško odmaralište Obertauern objavilo je prije nekoliko dana snimku prvog snijega. Također, najavilo je kako će početak skijaške sezone biti krajem studenoga. 

VIDEO Visok vodostaj rijeke u Beču: Austrija se sprema za poplave

Komentara 6

Avatar Aurel
Aurel
11:21 16.09.2024.

"Pretpostavlja se da je Slovenac pao s provalije tijekom uspona" - pao je S provalije??? kako se to pada S provalije??? pa provalija je RUPA...

ML
mladaklada
13:27 16.09.2024.

Vrlo tužna priča, moja sućut obitelji. Na prvu loptu, čini se da je riječ o tipičnom precjenjivanju vlastitih mogućnosti i podcjenjivanju okolnosti. Osim toga, to je razina osobne odgovornosti u rangu kad dvoje roditelja zajedno sjednu na motocikl, a djeca onda trajno ostanu kod bake i djeda.

GN
gnoj
18:55 16.09.2024.

Tako star a tek sada ima dijete ni godinu dana !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije