Nesreća na radu

Poginuo radnik u splitskoj Sjevernoj luci

Split,sjeverna luka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
19.02.2015.
u 15:20

Navodno se otkačio kontejner koji su ukrcavali na brod i pao na radnika

U splitskoj Sjevernoj luci u četvrtak poginuo je radnik M.B. (52).

Policija je izvijestila kako je smrtno stradao muškarac, o čemu je izviješten inspektor zaštite na radu i Državno odvjetništvo koje će obaviti očevid i utvrditi okolnosti nesreće. Navodno se otkačio kontejner koji su ukrcavali na brod i pao na radnika.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priopćilo je da se ''nesreća dogodila na poziciji vez broj 4, Sjeverna luka Split tijekom ukrcaja / iskcaja kontejnerskog tereta na motorni brod naziva Aquila - Liberia kada je došlo do ozljeđivanja M.B.''. Radnik je nedugo nakon nesreće preminuo od zadobivenih ozljeda.

>>Na gradilištu prilaza Ikei poginuo radnik Viadukta

>>U tvornici vapna u Siraču poginuo radnik, prignječio ga metalni uteg

Komentara 3

NS
neno.stojcevski
02:12 20.02.2015.

Kontejner od 20 stopa ili 40 stopa svejedno,svaki od njih na svojim gornjim i donjim kutevima,dakle na sve 4 strane,ima rupe. U te rupe se montira takozvani "twist lock". Kada su svi twist-lockovi montirani,dolazi dizalica za takozvanom "rukom" tj Spryderom koji kači sve 4 strane tog kontejnera. Dali su pri ukrcaju jedan ili dva twist-locka pukla ili popustila to samo oni znaju. Neki kontejneri se čak ukrcavaju i bez twist-lockova,nego je sistem Sprydera automatiziran,dakle sam upadne u 4 rupe na kontejneru i zakljuća se. Kad se dizaličaru oglasi zeleno svjetlo u cockpitu,to je znak da je spryder spreman za podizanje tereta i slaganje na brod...ili na kamion,ovisno dali se radi o ukrcaju ili iskrcaju. Uglavnom....sveto je pravilo,Nikad ne prolaziti ispod kontejnera koji visi na spryderu! Nažalost ovdje je nešto pošlo po zlu,možda baš ovo što sam naveo,ali možda je i neki drugi efekt sile.

DU
Deleted user
13:35 19.02.2015.

Pa radnici su jeftiniji od ulaganja u zaštitu. Samo jedan u nizu.

stipe štef kafka
16:46 19.02.2015.

kako im se kontejner može otkačiti,kako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije