140 tona

Pogledajte kako je izgledao prijevoz transformatora!

tranformator
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
08.11.2013.
u 14:33

Transformator je vrijedan oko 5,5 milijuna eura, a cijela kompozicija koja je prevezla transformator od tvornice do aerodroma teška je gotovo 400 tona

Prijevoz energetskog transformatora iz Jankomira u Zagrebu prema Zračnoj luci Zagreb počeo je u četvrtak u 23.10 sati, pišu 24 sata, a završio je u noćnim satima. Na cijeloj kompoziciji kojom se prevozio teret bilo je osmero ljudi.

Utovar 140 tona teškog transformatora u tvornici Končar Energetski transformatori obavljen je jučer, a transformator će najvećim avionom na svijetu, Antonovim 225, u nedjelju poletjeti iz Zračne luke Zagreb prema Filipinima nakon što se u zračnu luku prevezu i ostali manji dijelovi. Antonov 225 na zagrebački Pleso stiže danas.

Transformator je vrijedan oko 5,5 milijuna eura, a cijela kompozicija koja je prevezla transformator od tvornice do aerodroma teška je gotovo 400 tona. Prijevoz do elektrane San Lorenzo stajat će, navodno, oko 1,5 milijuna eura.

Sutra po transformator dolazi najveći zrakoplov na svijetu Antonov 225, koji je ujedno i jedini primjerak tog zrakoplova na svijetu, u vlasništvu ukrajinske kompanije Antonov Airlines. Transformator je težak 210 tona, snage 318 MVA, duzine 8,6 metara, sirine 6,7 i visine 7,7 metara, a namijenjen je za Transformatorsku stanicu San Lorenzo na otoku Cebuna na Filipinima.

Končar je do sada na Filipine isporučio 41 transformator cestovnim i brodskim prijevozom, a ovo je prvi puta da se prevozi zračnim putem, prema zahtjevu kupca, zbog hitnosti isporuke. Transformator će biti instaliran odmah po dolasku iz Zagreba.

Video je snimio: Borna Filić/PIXSELL

>> Oko 18 sati u Zagreb slijeće najveći svjetski Oko 18 sati u Zagreb slijeće najveći svjetski avion

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar KillerRabbit
KillerRabbit
16:01 08.11.2013.

Snimka vam je fantastična.... u životu bolju nisam vidio.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
18:45 08.11.2013.

Već sam vidio u Jutarnjem. Dosadni ste i kasnite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije