Aktualac u Saboru

VIDEO Svađe na burnoj sjednici: 'Neka me nose kao Pernara'; 'Pa jeste li vi glupi'

Zagreb: Svađama i vrijeđanjem započela 15. sjednica Hrvatskoga sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
17.01.2023.
u 12:06

"Uvođenje eura je trebalo biti dobro. Majstore i to ste uprskali", kazao je Peđa Grbin premijeru Andreju Plenkoviću

Nakon jednomjesečnog odmora, saborski zastupnici vratili su se u klupe, a proljetno zasjedanje otvoreno je burnim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega zastupnici propituju premijera Andreja Plenkovića i ministre o aktualnim temama. Zastupnik Željko Sačić dobio je čak tri opomene te morao napustiti sabornicu. On je, naime, rekao da je premijer grubo zlouporabio Ustav.

"Plenković je grubo zlouporabio Ustav onemogućavajući saborske zastupnike da rade svoj posao", rekao je. 

"Oni to hoće, onemogućiti nama da glasamo, istovremeno gurajući Hrvatsku u rat", vikao je Sačić. 

"Nepristojno je", kazao mu je Jandroković. Jandroković je zastupniku kazao kako mora napustiti Sabor, a Sačić mu je na to odgovorio: "Neću, neka me nose kao Pernara". Nakon tog komentara, sabornicom je odjeknuo smijeh, a Sačić je ipak mirno napustio prostoriju.

Zastupnik Peđa Grbin postavljao je pitanje premijeru Andreju Plenkoviću vezano uz poskupljenja nakon uvođenja eura. Upitao je "što čini arsenal" kojeg imaju u rukama. 

Plenković mu je odgovorio: "Što se tiče vaših doprinosa možemo ih svesti na nulu, izbacujete ljude. Uništavate gradsku organizaciju. Za razliku od vas ja ne mislim da je dio subjekata sklon prevari. Idem u dobroj vjeri. Otkad ste vi na čelu ne radite ništa. Što se tiče kave, nismo imali brutalnu invaziju na Ukrajinu koja je pokrenula krizu, kada ste vi imali priliku podržati žrtvu, učinili ste tešku sramotu za Hrvatski sabor, vi i ostali. Počinili ste tešku, brutalnu sramotu. Što se tiče nadzora, Vlada ima nekoliko elemenata. Za razliku od vas mi smo dali tri paketa pomoći u 2022. godini.

Potom je Grbin odgovorio premijeru te kazao kako unutar HDZ-a ima dovoljno problema te kako bi bilo bolje da se koncentrira na njih.

"Vi govorite da ste postupali u dobroj vjeri očekujući da trgovci neće dizati cijene. Nešto ću vas pitati. Pa jeste li vi glupi, u svakoj državi u kojoj je provedena konverzija su cijene dizane na više. Uvođenje eura je trebalo biti dobro. Majstore i to ste uprskali", kazao je Grbin Plenkoviću. 

 

 

 

Komentara 9

DL
Dvanaest__legija
18:02 17.01.2023.

HDZ je rak rana Hrvatske!

LJ
ljeto90
17:45 17.01.2023.

Više brine o Ukrajincima nego o svom narodu??? Nisam čula ukrajince da toliko zdušno pomažu kada je bila 91???

DU
Deleted user
14:28 17.01.2023.

Sabor sa Plenkovićem izgleda isto kao kokošinjac u koji je uletio orao kojem kokoši niti mogu niti smiju išta napraviti.Neton ih nestane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije