Pantsir-S1

Pojavile se fotografije: Rusi na zgradama u Moskvi postavili zračnu obranu?

Moskva
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/4
20.01.2023.
u 11:39

Navodi o novim dodacima protuzračne obrane u Moskvi stigli su istog dana kada je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio da će doći do eskalacije ako zapadne zemlje isporuče Ukrajini oružje dugog dometa.

Rusija navodno postavlja protuzračnu obranu na krovove u Moskvi. Njihovi obrambeni sustavi navodno su postavljeni na vrhove nekoliko zgrada u ruskoj prijestolnici dok Kremlj upozorava da bi rat mogao eskalirati ako Ukrajina dobije oružje dugog dometa.

Twitterom su u četvrtak kružile navodne slike i snimke za koje su korisnici rekli da pokazuju sustave protuzračne obrane Pantsir-S1 na krovovima nekoliko moskovskih zgrada, piše Newsweek.

Rob Lee, viši suradnik u Euroazijskom programu Instituta za vanjsku politiku i doktorat znanosti tvitao je da su sustavi instalirani na upravnoj zgradi u Moskvi i u Nacionalnom centru za upravljanje obranom ruskog Ministarstva obrane.

Navodi o novim dodacima protuzračne obrane u Moskvi stigli su istog dana kada je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio da će doći do eskalacije ako zapadne zemlje isporuče Ukrajini oružje dugog dometa.

"Potencijalno, to je izuzetno opasno, to će značiti dovođenje sukoba na potpuno novu razinu, što, naravno, neće biti dobro sa stajališta globalne i paneuropske sigurnosti", rekao je Peskov novinarima.

Komentara 5

RE
reborn
15:10 20.01.2023.

Znaju Rusi kakve planove imaju sa Ukrajinom, te znaju kako će Ukrajina na to reagirati. Posljedično, pripremaju se "kušati kašu koju si sami kuhaju".

JA
jasamopet
18:58 20.01.2023.

Podrška Rusiji

Avatar trabanti
trabanti
15:42 20.01.2023.

Praktično - pogodak jednog od sustava ruši odmah i zgradu. Pametni su rusi. Pametni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije