Nužna obrana

Policajka u Vinkovcima ranila muškarca prilikom provale, prevezen je u bolnicu

Hitna pomoć Brač
Pixsell/Ilustracija
28.07.2020.
u 10:31

Kasnijim očevidom utvrđeno je kako je provalnik 30-godišnjak iz Vinkovaca

Jutros, oko 1 sat poslije ponoći, provalnik u trgovinu mješovite robe je zadobio prostrjelnu ranu. Prema pojašnjenju iz PU Vukovarsko – srijemske policijska službenica je provalnika zatekla u provali koji ju je potom napao.

- Kako bi od sebe otklonila napad policijska službenica je u nužnoj obrani uporabila sredstva prisile vatreno oružje pri čemu je napadač zadobio prostrjelnu ranu. Dodatno angažirani policijski službenici na mjestu događaja odmah su pozvali hitnu medicinsku pomoć kojom je provalnik prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je hospitaliziran - navode iz PU.

Kasnijim očevidom utvrđeno je kako je provalnik 30-godišnjak iz Vinkovaca. Na mjestu događaja očevid je provela zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, a s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja poduzimaju se daljnji izvidi.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Udojürgens
Udojürgens
11:12 28.07.2020.

Bravo za curu, previse je bilo slicnih situacija u kojima je policija izvukla deblji kraj

ZI
zinegoid
11:13 28.07.2020.

očito ju nije ozbiljno shvatio

KN
Knez
11:22 28.07.2020.

Tanka je linija između nužne obrane i s njezine strane prekoračenja ovlasti. U svakom slučaju policajka će sad na debelo upoznati administraciju i napisat će se pismena, u slučaju da prostrijeljeni odluči tužiti policajku onda dolaze pravi problemi. U Hrvatsko nije u redu da te država ovlasti kako bi štitio život i imovinu riskirajući svoj život prilikom provedbe zakona, a kad u službi dođe do posljedica po osobe s one strane zakona tuži se pojedinac koji je uporabio zakonom mu dozvoljeno sredstvo prisile. U svakom slučaju ukoliko policajci nije prekoračio ovlasti tužiti bi se trebala država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije