PREGLEDALI ZGRADU

Evakuiran Županijski sud u Splitu. Policija: Dojava o bombi je bila lažna

Tijekom jutra na Županijski sud u Splitu stigla dojava o bombi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
02.06.2022.
u 11:15

U 9 sati trebala je početi rasprava na suđenju zločinačkoj skupini Željka Rajića

Policija je evakuirala cijeli Županijski sud u Splitu nakon što je stigla dojava o bombi, za koju se pokazalo na kraju da je lažna.

Oko 250 ljudi evakuirano je iz zgrade Županijskog suda u Splitu u Gundulićevoj ulici, a policijski službenici pregledali su zgradu Suda zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Glasnogovornik suda sudac Dinko Mešin izjavio je kako su u 8:50 na telefonu službene centrale suda zaprimili anonimni poziv kako je u zgradi Županijskoj suda postavljena bomba. Odmah su obavijestili policiju i ispraznili zgradu.

Bomba nije nađena

Dojava o eksplozivnoj napravi na splitskom Županijskom sudu bila je lažna, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj policiji nakon obavljenog sigurnosnog pregleda.

Detaljan pregled vanjskih i unutarnjih prostora obavili su djelatnici protueksplozijskog policijskog odjela uz pomoću službenog psa za detekciju eksploziva, a bomba nije pronađena.

Slijedi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja identiteta osobe koja je lažno dojavila, a protiv koje će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog lažne uzbune.

U 9 sati trebala je početi rasprava na suđenju zločinačkoj skupini Željka Rajića. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, dojava o bombi povezana je s tim slučajem.

VIDEO: Ruska invazija na Ukrajinu bliži se 100. danu: Pogledajte stravične prizore rata

 

Komentara 1

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:11 02.06.2022.

Policija odlično odradila posao,hoće li DORH i sud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije