u kninskom hotelu

Policija o večeri bivšeg šefa šibenskog stožera: 'Bio je tamo i 49-godišnjak koji je morao biti u samoizolaciji'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
11.02.2021.
u 19:55

Utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja, ustvrdila je policija

Iz PU šibensko-kninske u večerašnjem priopćenju izvijestili su o nizu prekršaja na večeri u kninskom hotelu Ivan, a na kojoj je dožupan i sada bivši načelnik stožera civilne zaštite Nikola Blažević u siječnju ove godine bio s još šest ljudi.  

- ​U odnosu na medijske napise i članak u kojem se navodi kako je tadašnji Načelnik Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije 12. siječnja 2021.g. bio na organiziranoj večeri u hotelu „Ivan“ u Kninu, obavještavamo vas kako je u Policijskoj postaji Knin u suradnji s Državnim inspektoratom završeno postupanje policije.

​- Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja koja su donesena Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske radi sprječavanja širenja i prenošenja bolesti Covid-19. Opisanom radnjom počinio je prekršaj iz čl.47. st.2. t.11. kažnjivo po čl. 76.d Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je uručen prekršajni nalog.​

​Također je utvrđeno kako je navedenom okupljanju prisustvovao i 49-godišnjak koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena nužna mjera samoizolacije. Unatoč navedenoj obavijesti, 49-godišnjak je ostao na večeri odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju. Opisanom radnjom je počinio prekršaj iz čl.47. st.2. t.8., kažnjivo po čl.76.a st.1. t.1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je također uručen prekršajni nalog.

​Policija je dostavila Izvješće o svemu utvrđenom Državnom inspektoratu Republike Hrvatske koji je preuzeo postupanje u odnosu na obavljanje ugostiteljske djelatnosti suprotno Odlukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske - istakao je Šime Pavić glasnogovornik šibenske policije.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 2

DU
Deleted user
07:52 12.02.2021.

Svi smo isti, zar ne? Dok mi ostali građani kao budale poštujemo stožer te odgađamo posjet roditeljima već 8 mjeseci zbog vas, a vi nas uredno pravite budalama! DOSTA!

BL
bluescreen
20:33 11.02.2021.

Novinarčići, glupi ste i naporni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije