NAČELNIK DAO OSTAVKU

Policija o tučnjavi u Splitu: Petorica mladića udarala su žrtvu rukama i nogama, u teškom je stanju

Tijekom jutra na Županijski sud u Splitu stigla dojava o bombi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
07.04.2024.
u 19:54

Osumnjičenici će tijekom večeri biti predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i četvoricom maloljetnika osumnjičenih jer su nanijeli teške tjelesne ozlijede 22-godišnjaku u subotu rano ujutro u Splitu, navodi se u priopćenju kojem prenosimo u cijelosti.

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici u subotu, 6. travnja oko 3:30 ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, nakon kraćeg verbalnog sukoba, tjelesno napali 22-godišnjaka na način da su mu zadali više udaraca nogama i rukama u predjelu tijela i glave.

Oštećenom 22-godišnjaku su u KBC Split konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život. Osumnjičenici će tijekom večeri biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu", navodi se u priopćenju.

Ostavka zbog sina

Slučaj je izazvao zanimanje javnosti nakon što je Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, dao ostavku. I to drugi puta. Oba puta zbog svoje djece. U noći s petka na subotu u tučnjavi ispred splitskog kluba u kojoj je teško ozlijeđen 23-godišnji mladić koji se bori za život u splitskom KBC-u sudjelovao je i njegov 17-godišnji sin.

– Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika PU. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo, nemam moralno pravo ostati na čelu ove PU. Stoga sam današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske – izjavio je Slobodan Marendić.

Provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici PU šibensko-kninske koji su priveli petoricu mladića, među kojima je i Marendićev sin. Neslužbeno, branio je sestru od nastrljivca u klubu, a kada su svi izbačeni, nastala je tučnjava u kojoj je za život opasne ozljede dobio 23-godišnjak.

Ključne riječi

Komentara 5

AN
AnaJosipNikoAntonio
20:20 07.04.2024.

Strasno!Imam četvoro djece od toga dvoje sa potrebama,svakodnevno mi ismijavaju sina koji ima autizam...on jadan ne razumije to.Sve me strah kako bude stariji

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
20:11 07.04.2024.

Split zvirovno i vidljivo postaje grad slučaj!

Avatar Asterix
Asterix
20:45 07.04.2024.

Ne bi iskorijenio nasilje ali strah od izvjesnih rigoroznih kazni bi ga dobrano smanjio, brutalno premlaćivanje minimum 10 godina, ubojstvo s predumišljajem, sadističko ubojstvo i sl. doživotna robija bez mogućnosti pomilovanja. A ne kako se Božinović hvali kako su postrožili minimalnu kaznu za femicid na 10 godina. Sramota je koliko ljudsko zdravlje i život malo vrijede u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije