Epilog drame

Policija: Rastrojeni Zadranin pucao u dvorište, ali i u stanu i na stubištu. Našli smo automatsku pušku i marihuanu

Zadar: Policijski očevid na mjestu gdje je muškarac pucao iz svog stana
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
09.12.2022.
u 13:10

Pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Nakon dovršetka očevida izvijestili su javnost o drami koja se u srijedu od 21 sat do ranih jutarnjih sati u četvrtak odvijala neposredno uz policijsku upravu centru Zadra i kada su se začuli pucnjevi iz stana prema dvorištu

Naime, policija je u srijedu, 07. prosinca iza 21 sati zaprimila dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami te da postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

- Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su izašli policijski timovi pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave zadarske koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor i uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

Daljnjim postupanjem 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljenje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije PU zadarske, a potom je ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana. Ubrzo, nakon toga osumnjičenik je izašao iz stana, gdje su ga uhitili policijski službenici specijalističkog tima Interventne jedinice policije Zadar te doveli u službene prostorije policije. Tijekom postupanja u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u sklopu kojeg je proveden očevid na mjestu događaja pronađeno je nekoliko oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana, nastala uslijed pucanja iz vatrenog oružja. Nadalje, pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane. Pronađeno oružje, streljivo i droga su mu oduzeti.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica PU Zadarske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije