Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u bjelovaru

Policija se oglasila o napadu prosvjednika na liječnicu. Podnose optužni prijedlog protiv organizatorice

Facebook
14.12.2021.
u 16:12

U svezi prosvjeda bilo je i mnogo komentara na društvenim mrežama. U svezi jednog komentara provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu liječnice navedenog Zavoda, navodi policija

Nakon prosvjeda onih nezadovoljnih COVID mjerama u Bjelovaru oglasila se i PU Bjelovarsko-bilogorska. Naime, prosvjednici su zauzeli haustor zgrade Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, a jednu od zaposlenica koja je izlazila nazivali pogrdnim imenima, poželjeli joj da nema djecu i unosili joj mobitele u lice. Na sve to policija je reagirala priopćenjem.

"Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se održalo 9. prosinca ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo bjelovarsko-bilogorske županije te na kojem je sudjelovalo oko 30-tak građana

Kriminalističkom istraživanjem utvrđeno je kako je 42-godišnjakinja kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirala javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavila nadležnoj Policijskoj upravi i bez da je poduzela mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima. Također je utvrđeno da su na javnom prosvjedu navedena 42-godišnjakinja i 33-godišnjakinja narušavale javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, dok je 57-godišnjak narušavao javni red i mir vikom i galamom

Iz navedenog razloga protiv 42-godišnjakinje policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenog prekršaja iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90, 29/94). Optužni prijedozi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru slijede i protiv 33-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te 57-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. istoga Zakona.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno kako je objavom komentara u vezi prosvjeda na internetskom portalu na štetu 56-godišnje liječnice počinjeno kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. u vezi stavka 4. Kaznenog zakona (NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21), a za koje se kazneni progon pokreće povodom prijedloga oštećene osobe. Kriminalističkom istraživanjem nisu utvrđeni elementi bilo kojeg kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti", priopćili su iz policije.

Komentara 9

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
17:05 14.12.2021.

Ma vidi ti policije, znači ipak se može naći pošiljatelj prijeteće poruke kad se hoće. Kad sam ja jednom prijavio prijeteću poruku preko sms-a, detalji poznati policiji, rekli su mi da oni to ne mogu naći i odbili prijavu. Policija očito selektivno radi svoj posao, drugim riječima, nismo pred zakonom svi jednaki.

Avatar rasot
rasot
17:31 14.12.2021.

COVID je nezgodna bolest, ali brate moj, prošlo je 2 godine i niste nimalo napredovali niti u profilaksi, nit u liječenju, a niti sa cjepivima. Vrijeme vam više ne može biti izgovor da niste znali. Kako jednom običnom liječniku iz Južne Afrike dr.Shankari Chetty-ju iz nije umro niti jedan pacijent od 7000 korona pacijenata u ove dvije godine? Zašto niti jedan liječnik iz Republike Hrvatske nije pogledao njegove metode rada i pomogao ljudima ovdje? Ljudi vam umiru jer ih ne liječite ispravno! Vi niste liječnici, vi ste obični poslušnici, koji ne razmišljaju svojom glavom, niti imate hrabrosti ustati i boriti se za istinu. Zašto ste se školovali za liječnike? Radi novaca ? Imate vrlo uski pogled na svijet, a medicinska struka je danas dno dna, a vi ste obični fašisti u bijelom.

RS
rasta sev
19:12 14.12.2021.

Točno je samo to da u svakom gradu ima određen broj idiota i s tim se moramo pomiriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije