Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo na maturalcu u Pragu

Policija se oglasila o smrti učenika iz Istre: Pokušao je vjerojatno izvesti 'parkour' trik

Prag
Pixabay/Ilustracija
03.04.2023.
u 12:25

Istraga se nastavlja, a objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima pruža se psihološka pomoć

Sedamnaestogodišnji maturant porečke Srednje škole Mate Balote smrtno je stradao u noći s petka na subotu, nešto poslije ponoći, na maturalnom putovanju u Pragu. Istraga se nastavlja, a objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima pruža se psihološka pomoć.

"Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti 'parkour trik'. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Nažalost, pri tome skoku pao je kroz otvoreni prostor", izjavila je veleposlanica Ljiljana Pancirov za HRT.  Dodala je kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova, budući da je riječ o nesretnom slučaju te da će od sutra biti moguće organizirati povratak tijela mladića u Hrvatsku. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije. Prema riječima ravnatelja srednje škole Mate Balote Krešimira Bronića, u nedjelju ujutro razgovarao je s profesorima i vodičima koji su bili na izletu, ali pojedinosti razgovora ne želi iznijeti u javnost dok ne dobije službeno izvješće. "Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije", rekao je ravnatelj. Dodao je i kako je zbog tog tragičnog događaja angažiran tim za krizne intervencije te da će se od ponedjeljka učenicima i roditeljima razreda iz kojeg je bio stradali učenik, koji je inače bio iz Umaga, pružiti potrebna psihološka pomoć.

Video: HGSS objavio snimku akcije spašavanja: Dvoje stranaca treba njihovu pomoć

 

Ključne riječi

Komentara 9

JU
juma
13:59 03.04.2023.

Tako olako odbaciti život i nanijeti toliku bol roditeljima. Sve zbog besmislenih lajkova na društvenim mrežama. Strašno je što su vrijednosti poput života ili obitelji, zamijenjene besmislenim trash sadržajima.

PO
poluvodič
13:11 03.04.2023.

Nepromišljenost, želja za dokazivanjem, možda se i popilo.. Žalosno

Avatar Idler
Idler
12:51 03.04.2023.

Isto kak i hitanje brašna il besmisleno opijanje na Norijadi tak je i preskakivanje balkona već genetacijska "tradicija" dok se ide na maturalce ! Na žalost, neki polomiju "sam" ruku il nogu, a neki....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije