Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U SLUČAJU

Policija uhitila muškarca za silovanje Splićanke pa ga pustila na slobodu: 'Nastavljamo tražiti počinitelja'

Split napad
PU splitsko-dalmatinska
19.06.2024.
u 12:21

Policija je ranije počinitelja pokušala naći i objavljivanjem snimki nadzornih kamera na kojima muškarac sa šipkom hoda ulicama. Iako snimka nije pomogla, naveo je ranije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, policija je muškarca uhitila uz pomoć privatnih kanala

Novi obrat dogodio se u istrazi splitsko-dalmatinske policije nakon što su muškarca, kojeg su uhitili zbog sumnje u silovanje i ozljedu 18-godišnjakinje, morali pustiti na slobodu jer su utvrdili da nije riječ o počinitelju. Iako je policija ranije potvrdila da je jedan muškarac osumnjičen za gnjusno nedjelo koje se dogodilo tijekom noći prošlog vikenda na splitskom Kmanu, muškarac je ipak pušten na slobodu.

"Provedenim mjerama i radnjama koje su obavljene jučer u sklopu kriminalističkog istraživanja vezano uz događaj od 16. lipnja 2024. godine, u odnosu na osobu koja je dovedena u službene prostorije, u propisanom roku od 24 sata nije potvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo, zbog čega je temeljem zakonskih odredbi pušten. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", izvijestila je policija za 24sata

Policija je ranije počinitelja pokušala naći i objavljivanjem snimki nadzornih kamera na kojima muškarac sa šipkom hoda ulicama. Iako snimka nije pomogla, naveo je ranije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, policija je muškarca uhitila uz pomoć privatnih kanala.

– Taj nas je događaj s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila se svim alatima koji joj stoje na raspolaganju – poručio je. 

POVEZANI ČLANCI:

''Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kaznenog djela protiv spolne slobode koje se dogodilo dana 16. lipnja 2024. godine na području Splita kada je nepoznati muškarac šipkom udario mlađu žensku osobu, nakon čega ju je prisilio na radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem. Na videu je osoba koja se sumnjiči u počinjenje spomenutog kaznenog djela zbog čega pozivamo građane koji raspolažu informacijama i identitetom osobe s videa da obavijeste policiju na broj 192'', bila je izvijestila policija.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
loraxy
10:53 20.06.2024.

Članak piše da su ga našli, a u članku piše da ga ipak nisu našli. Što je ovo ??????????

DA
darwil
13:59 19.06.2024.

Jučer sam poslije hvalospjeva ministra da su oni operativnim mjerama našli počinitelja odmah posumnjao da su našli pravoga.Sigurnost i povjerenje nastupaju tek kada nastupi šteta a Preventive ni u tragu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije