POTVRDIO MINISTAR

Policija privela muškarca koji je u Splitu udario i silovao djevojku

Split napad
PU splitsko-dalmatinska
18.06.2024.
u 14:31

Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimka se koristila, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode, kazao je Davor Božinović

Priveden je muškarac koji je osumnjičen da je u nedjelju šipkom udario, a potom i silovao 18-godišnju djevojku u Splitu, potvrdio je ministar Davor Božinović. Jučer je splitska poslicija objavila video u kojem je građane zamilila za pomoć."Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kaznenog djela Protiv spolne slobode koje se dogodilo dana 16. lipnja 2024. godine na području Splita kada je nepoznati muškarac šipkom udario mlađu žensku osobu, nakon čega ju je prisilio na radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem. Na videu je osoba koja se sumnjiči u počinjenje spomenutog kaznenog djela radi čega pozivamo građane koji raspolažu informacijama i identitetom osobe s videa da obavijeste policiju na broj 192", objavili su. Božinović kaže kako su osumnjičenog našli policijskim kanalima te da od snimke nije bilo pomoći.

"Taj nas je događaj s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimka se koristila, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode", dodao je Božinović.

Napadnuta djevojka završila je u bolnici gdje su joj ustanovili frakturu zapešća na ruci i ozljedu na glavi, a nakon obrade puštena je na kućnu njegu. 

Ključne riječi

Komentara 5

SB
Stroga Babaroga
15:02 18.06.2024.

Super vijest, nadam se da ga naše drago sudstvo neće brzo pustiti van!

MA
marijanka
16:54 18.06.2024.

drogeras. treba na lijecenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije