Opet stoji

Poliklinika u Zadru već pola godine čeka nastavak gradnje

poliklinika, zadar
Dino Stanin
05.04.2010.
u 21:55

Za gradnju poliklinike dobiven je 2007. godine namjenski kredit Europske razvojne banke od 145 milijuna kuna, a trebala je biti završena do listopada ove godine

Kada će se nastaviti gradnja zadarske poliklinike nije poznato ni pola godine nakon prekida radova. Projekt vrijedan 145 milijuna kuna, za koji su kreditna sredstva dobivena od Europske razvojne banke još prije gotovo tri godine, trebao je biti završen do listopada ove godine, no sudeći po svim događanjima, Zadrani bi mogli biti sretni ako do tada ponovo i započne gradnja. Jer, nakon što je u rujnu prošle godine, s obrazloženjem da je izvođač neovlašteno mijenjao projektnu dokumentaciju, Ministarstvo zdravstva naložilo prekid radova, ništa se, unatoč uvjeravanjima i s državne i s lokalne razine, gotovo i nije pomaklo. Čak četiri mjeseca trajalo je utvrđivanje 'krivnje' za prekid radova, potom su se mjesec dana čekali građevinski vještak i utvrđivanje načina nastavka izgradnje, a trenutačno je, pak, još u tijeku čekanje zelenog svjetla Ministarstva za nastavak gradnje.

Poliklinika se u Zadru počela graditi još pokraj 80-ih godina prošlog stoljeća, a radovi su prekinuti zbog rata. Potkraj 2008. godine radovi su ponovo počeli i tada je Zadru obećan status regionalnog zdravstvenog centra. No, nakon prekida radova, koji traje već više od pola godine, sve je više onih koji vjeruju da je projekt izgradnje poliklinike ovaj put žrtva recesije.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
bizzwizz05
00:44 06.04.2010.

ali su zato lovu uzeli.

SA
savcar
01:59 06.04.2010.

gradjevinski vjestak? ja bi rekel prije financijski vjestak, a i Malo Vitra je isplovilo u doba kad je gradnja stala?hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije