11.12.2021. u 17:43

Doktoricu su agresivno napali najgorim uvredama, izgledalo je da će sve prijeći u fizički napad

Samo dan nakon njegovog istupa u Hrvatskom saboru, kada je iznio svoj stav o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa te političare iz vlastitog tabora prozva da šalju krivu poruku jer to ne kažu jasno i glasno, Hrvoja Zekanovića njegovi su suverenisti smijenili s mjesta predsjednika Kluba zastupnika.

“Iznosio je osobna stajališta o borbi protiv COVID-19 koja nisu u skladu s politikom stranke i ne predstavljaju stajališta ostalih članova kluba, stoji u priopćenju stranke”, kažu. Dojučerašnja ikona konzervativne desnice, Zekanović se svojom istupom doslovce preko noći našao na meti istih, no i jučer izjavljuje kako “svaki odgovoran političar u Hrvatskoj danas mora jasno pozvati ljude na cijepljenje s obzirom na to da je to jedan od najefikasnijih instrumenata u borbi protiv koronavirusa”.

Zekanović je jasno izrekao “popu pop, a bobu bob”, što definitivno izostaje u porukama onih koji na pandemiji nastoje sakupiti političke poene. Mnogi političari zaista preskaču reći da je riječ o bolesti koja može biti vrlo nepredvidiva i nerijetko opasna i da su se i sami cijepili. Kažu to usput, sporadično, a ističu ako su COVID-19 preboljeli u blažem obliku. Nije ih briga što pritom iskrivljuju činjenice, šalju licemjernu poruku i potpiruju strasti među ljudima okupljenima u raznim grupama - od protivnika cijepljenja, protivnika COVID-potvrda koji nisu protiv cijepljenja, protivnika testiranja, do protivnika samo i isključivo COVID-cjepiva. U toj buci u komunikacijskom kanalu mnogi se necijepljeni pozivaju na prof. Lauca ili na rezolutnog predsjednika države, iako su se obojica cijepila.

Ta buka preplašila je staricu koja je na ulazu u dizalo, kad joj je susjeda rekla da je cijepljena, ustuknula i odbila s njom ući u dizalo, jer svaki dan sluša da su cijepljeni - opasni i zarazni. Sama se nije cijepila jer osluškuje što govori njen župnik.

Bizarno je bilo i pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, jedne od županija s najmanjim udjelom cijepljenih stanovnika. Dvadesetak se prosvjednika ondje okupilo zbog vijesti da stiže cjepivo protiv COVID-19 za djecu, melodramatično prostrijevši plišane igračke i lampaše duž prilaza Zavodu. Doktoricu koja ih je nogom razmaknula prolazeći bijesno su napali najgorim uvredama i psovkama, unosili joj se kamerama u lice pa je na tren izgledalo kao da će sve prijeći u fizički napad, a čistačicu koja je te lampaše i igračke pokušala skupiti, fizički su u tome onemogućili.

Strah, nepovjerenje i agresija previše su uzeli maha u javnom prostoru i uzrokuju prevelike podjele među ljudima, a političari kao i uvijek rado njima manipuliraju. Međutim, javno zdravstvo stvarno ne smije postati instrument političke borbe. Trenutno smo prešli vrhunac izrazito teškog pandemijskog vala, četvrtog u Hrvatskoj, s najviše preminulih uslijed korone. Tek treba vidjeti kakvim će se novi soj pokazati, a sasvim je izgledno da brojke novozaraženih opet mogu krenuti uzlazno. Doktori i medicinske sestre su na kraju snaga i svi su upregnuti skoro isključivo u koronu, do te mjere da ih raduje kad se bave drugim bolesnicima. A oni od COVID-19 teško dođu na red. Sve to relativizirati i na tom valu poentirati neodgovorno je, krajnje nepošteno i maliciozno.

VIDEO Pogledajte cijeli govor koji je izazvao potres na desnici: Zekanoviću nakon ovog raste popularnost

Komentara 1

IZ
iznadzagrebanebo
17:55 11.12.2021.

Reklo bi se da samo ciljani političari skupljaju "jeftine političke bodove" a trenutno vladajući su zrcalo istine, morala, poštenja i svake vrline, reklo bi se da Zekanović ima pravo u govoru koji je održao kao predsjedavajući kluba iznositi svoj osobnibni stav a zastupnici vladajuće stranke, od prvog do zadnjeg, moraju glasati kako im se naredi, reklo bi se da znanstvenici koji šutaju sve oko sebe imaju pravo, dok oni koji nisu znanstvenici nemaju pravo čak ni zapaliti svijeću, reklo bi se... Da se i kaže, brzo bi se poreklo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije