Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ucjenjuju tuska

Poljska oporba zbog svojih interesa blokira nam put u EU?

pristupni ogovor, eu, kosor, tusk
Robert Anić/PIXSELL
24.05.2012.
u 15:34

Za ratifikaciju su potrebni i glasovi oporbe, a postoji inicijativa da se sporazum o pristupanju ne ratificira jer oporba želi iskoristiti mogućnost utjecaja na politiku EU

Poljska konzervativna stranka Solidarna Poljska (SP) predložila je udruživanje stranci Pravo i pravda (PiS), također konzervativnoj, što bi lako moglo voditi do blokiranja ulaska RH u EU, piše slovenski portal Siol.net.

Za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u poljskom parlamentu, potrebni su, naime, glasovi i glasovi obiju oporbenih stranaka.

Iako SP podupire članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, ratifikaciju uvjetuju ispunjavanjem zahtjeva koje postavljaju.

– Mogućnost iskorištavanja utjecaja Poljske na politiku EU tu je mnogo važnija – smatra zastupnik SP-a Ludwik Dorn.

Stoga bi stranke ratificirale pristupni sporazum ako premijer D. Tusk ispuni njihove konkretne zahtjeve, a koji se tiču raspisivanja referenduma o ulasku Poljske u eurozonu i uvođenje dvotrećinske većine u parlamentu za ratifikaciju fiskalnog pakta EU-a.

Opozicija smatra kako bi blokada hrvatskog ulaska u EU ocrnila Tuska pred očima Unije i Njemačke koja čvrsto podupire hrvatski ulazak.

Komentara 42

VA
valter12
15:58 24.05.2012.

vole vas braca shipci,kud ces vise

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:05 24.05.2012.

Polska je nasa prijateljska i veoma slicna zemlja.Da ova opozicija ne podrzava politicare iz starog sistema je nesto sasvim normalno i za nas dobro jer sami nemamo dovoljno snage.Provukli su nam referendum a da nitko ne zna sto je potpisano.Jedan potpis protiv nacionalnih interesa je i protiv naconalnih interesa poljske a donosi u eu glasove za neku njihovu vecinu.Tusk je njihov josipovic

DU
Deleted user
15:56 24.05.2012.

i oni nas mrze.Nas nitko ne voli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije