Možemo! u Vukovaru

Položili vijenac na Memorijalnom groblju i na Ovčari, ali i u Dunav za sve civilne žrtve

Možemo Vukovar
Foto: Možemo!
1/3
19.11.2023.
u 16:49

"Vijenac u Dunav smo položili u spomen na sve civilne žrtve, bez obzira na nacionalnost, a koji su stradali tijekom agresije na Vukovar. Žrtva je žrtva i svatko od njih ima jednaku vrijednost", kazala je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić

U jučerašnjoj Koloni sjećanja bili su i predstavnici Možemo! Koji su položili vijenac podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a onda i na mjestu masovne grobnice na Ovčari. Dan poslije, zajedno s članovima stranke iz Osijeka, položili su i vijenac u Dunav. "Vijenac u Dunav smo položili u spomen na sve civilne žrtve, bez obzira na nacionalnost, a koji su stradali tijekom agresije na Vukovar. Žrtva je žrtva i svatko od njih ima jednaku vrijednost", kazala je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić.

Dodala je i da se kao stranka isto tako zalažu i da svi počinitelji ratnih zločina odgovaraju za oni što su napravili te istaknula kako je potraga za nestalima najveća zadaća države jer je strašno da obitelji nestalih 32 godine ne znaju za svoje najmilije. Osvrnula se i na činjenicu što su predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i njegovi suradnici radi velikih pritisaka iz Domovinskog pokreta na kraju odustali od toga da 17. studenoga polože vijenac u Dunav za sve civilne žrtve kao i da posjete Ovčaru.

VEZANI ČLANCI:

-Žao mi je što im se to onemogućilo jer su željeli odati počast i hrvatskim i srpskim žrtvama. Na ovaj način onemogućilo im se da odaju počast i hrvatskim žrtvama. Mislim da je to greška. Dolazak Milorada Pupovca i SDSS-a u Kolonu sjećanja i na Ovčaru, te odavanje počasti svim žrtvama rata bila bi izuzetno važna poruka. Važno je da srpska zajednica dođe na mjesta stradavanja i oda počast žrtvama – rekla je Benčić.

Smatra kako je to način pomirenja, a ne da se stvaraju nove podjele koje dovode do ovakvih situacija, a koje odgovaraju samo nekima. Po riječima Benčić 32 godine su prošle od pada obrane Vukovara te oni žele da Vukovar bude živ, da se dolazi i povodom nekih veselih okolnosti, odnosno da se slavi život i da grad živi. "Ove podjele odgovaraju samo Ivanu Penavi i one samo njemu koriste. I mene je pojedinačno prozivao radi Vukovara",  zaključila je Benčić.

VIDEO Kolona sjećanja prolazi trasom dugom 5,5 kilometara, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
18:08 19.11.2023.

Gamad.

HA
Haha
17:33 19.11.2023.

Pa sta su dosad cekali Pupavac i ekipa,pa nisu bili u koloni sjecanja niti se poklonili zrtvi Vukovara? Bencicka i Mozemo kupe srpske glasove.

IC
ICCO
17:12 19.11.2023.

Aha! Milonered dogovorio sa Sandrom da umjesto njega, the day after yesterday-što bi rekla Jaca, baci vijenac ono za sve. Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije