Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKERSKI NAPAD

Pomoćnik ravnatelja Rebra potvrdio: Informatički sustav bolnice bi do jutra trebao biti u funkciji

Zgrada KBC Zagreb
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
27.06.2024.
u 20:06

Sad već možemo biti zadovoljni današnjim danom, kako je to jutros izgledalo kada sam se u 7 sati prvi put čuo s ministrom i kada smo krenuli u koordinaciju pokrivanja eventualnih šteta, objasnio je

Pokretanje informatičkog sustava KBC-a Rebro trebalo bi krenuti već večeras, nakon što je bolnica jučer doživjela hakerski napad, potvrdio je to za HRT u poslijepodnevnim satima prim. dr. sc. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor. Sustav bi do sutra ujutro trebao biti u funkciji tako da pacijenti više neće imati problema. 

- Sad već možemo biti zadovoljni današnjim danom, kako je to jutros izgledalo kada sam se u 7 sati prvi put čuo s ministrom i kada smo krenuli u koordinaciju pokrivanja eventualnih šteta - objasnio je, dodajući kako su tijekom dana obavljeni svi planirani hladni elektivni kirurški zahvati. Problem je nastao na Hitnoj pomoći. 

- Moram naglasiti ljudsku i stručnu reakciju naših kolega iz KBC-a Sestre milosrdnice, KB-a Merkur i KB-a Dubrava. Čuo sam se s njihovim ravnateljima nekoliko puta. Oni su preuzeli dobar dio tih bolesnika i sve je obavljeno bez incidenta - dodao pa komentirao imaju li pacijenti razloga za zabrinutost:

''Ne bi trebalo biti nikakvih problema. Hitna bi nam trebala funkcionirati normalno. Ostali odjeli funkcioniraju najnormalnije. A tko stoji iza napada, to će odgovoriti službe koji su izviještene i u tijeku su zbivanja, od policije do sigurnosnih službi koje su s nama cijelo vrijeme i rade na otklanjanju posljedica i otkrivanju uzroka''.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO KBC Zagreb o hakerskom napadu: 'Sigurnost bolesnika nije ugrožena ni u jednom trenutku'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije