AKCIJA KONDOR U dubrovniku pritvoreni Splićanin, Zagrepčanin i Velolučanin zbog kolumbijske veze

Pomorac za 80.000 eura švercao 40 kg kokaina?

20.01.2009.
u 18:30

DUBROVNIK – Mladen Vasilj (48) iz Splita, Boris Žuvela (52) iz Zagreba i Ante Dragojević (27) iz Vela Luke uhićeni su u akciji Kondor zbog sumnje da su sudjelovali u švercu 40 kilograma kokaina iz Kolumbije.

Akcija je pokrenuta početkom 2007. u suradnji s PU zagrebačkom, rekao je načelnik Odsjeka za narkotike PU dubrovačko-neretvanske Miljenko Lovrić, koji je samo naveo dob uhićenih.

Kako doznajemo, M. Vasilj, koji je višekratno kazneno prijavljivan, sada je osumnjičen da je angažirao A. Dragojevića, člana posade broda Santa Lucia brodarske kompanije Mediteranska plovidba iz Korčule, da pri isplovljavanju tog broda iz kolumbijske luke Santa Marta preuzme 40 kilograma kokaina u dvjema putnim torbama.

Teret je Dragojević tijekom plovidbe “nadzirao” te ga, nakon dolaska u belgijsku luku Antwerpen, 3. travnja 2007. u ranojutarnjim satima, s broda “iskrcao i predao dvjema nepoznatim osobama”. Dragojevića sumnjiče da je tijekom plovidbe prema Europi “kontaktirao s poznanikom iz Vela Luke” i zatražio da od Žuvele, koji je također u više navrata kazneno prijavljivan, preuzme 80 tisuća eura, novac koji je Dragojeviću poslije isplaćen za kontrolu transporta i iskrcaj kokaina u Antwerpenu.

Naime, primljeni novac Žuvela je skrio u spavaćoj sobi svoje obiteljske kuće, potom ga je predao Dragojeviću nakon što se iskrcao s broda. Policija je pregledala i stanove te vozila većeg broja osoba u Zagrebu, Splitu i Veloj Luci, ali nije nađeno ništa. No, trojac su priveli sucu u Dubrovniku, koji im je odredio jednomjesečni pritvor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije