NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

Zagrebačka obilaznica ponovno u kaosu. Radovi stvorili nesnosne gužve: 'Svakog dana sve je gore'

Foto: Davor Puklavec/Pixell
1/5
14.10.2024.
u 09:02

Vozačima se savjetuje korištenje alternativnih pravaca kako bi izbjegli čekanja.

HAK je jutros izvijestio kako su se zbog radova na više lokacija na zagrebačkoj obilaznici stvorile veće gužve nego inače. Posebno su zagušeni dijelovi kod odmorišta Zagreb i između čvorova Lučko i Buzin, a vozačima se savjetuje korištenje alternativnih pravaca kako bi izbjegli čekanja.

Prema izvješću HAK-a, najkritičnija situacija je na čvoru Zagreb zapad u smjeru grada, gdje se zbog povećanog priljeva vozila stvorila duga kolona. Unatoč gustoj prometnoj situaciji, nije došlo do nesreća, ali kolone i povremeni zastoji znatno otežavaju prometovanje.

Radovi na obilaznici traju već mjesecima, što dodatno pridonosi frustraciji vozača. Jedna od putnica opisala je za Dnevnik.hr kako je stanje na cestama katastrofalno. "Od Prečkog do čvora Zagreb zapad vozim se 40 minuta. Ovo više nije normalno, svakog dana sve je gore. Krećem ranije, a na posao dolazim kasnije. Imam dojam da je na cesti izložba svih kamiona koji postoje u Zagrebu. Smiješno je da piše ograničenje za vozače 80 km, a ja vozim – 17 km!" kazala je ogorčena vozačica.

HAK također izvještava o usporenom prometu na brzoj cesti Solin-Klis i državnoj cesti DC8 na prilazima Splitu, dok magla smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ipak, u većem dijelu zemlje vremenski uvjeti su povoljni, a osim dionica gdje su u tijeku radovi, vozi se bez većih ograničenja.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Kultno odmaralište odlazi u zaborav: Pogledajte kako iz zraka izgleda rušenje najprepoznatljivijeg simbola Zagreba

1/25

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zorica48
10:59 14.10.2024.

U Zagrebu ce promet biti puno bolji ako povecamo broj automobila preko 500.000.Jer i sada smo po broju stanovnika u gradu u odnosu po broju stanovnika u odnosu na ostale gradove u Eu premasili brojeve. A gdje su jos svi automobili koji svakodbevno dolaze izvan Zagreba. Da moramo imati da bude bolje po 2-3 automobila u familiji pa se ujutro stvara kolona da u automobilima sjedi jedna osoba. Biti ce bolje da mostove i ceste ne popravljamo jos 30 god. Biti ce svakako bolje da ne kupujemo autobuse i tramvaje barem 15.godina.Biti ce bolje ako cemo graditi naselja bez plana. Biti ce bolje ako zatvorimo sve ducane po kvartovima i onda sjesti u.auto i otici po kruh i mrkvicu 5 km dalje od.stana Da tako.ce sigurno biti.bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije