NA BADNJI DAN

Ponovno otuđena zastava s pravoslavne crkve u Kistanjama

pravoslavna
Filip Brala/Pixsell
06.01.2012.
u 14:21

Ovo je već drugi put da je skinuta zastava Srpske pravoslavne Crkve i da su vandali pokušali na ovaj način uplašiti preostalo srpsko stanovništvo u Bukovici.

Na pravoslavni Badnji dan u ranim jutarnjim satima otuđena je zastava pravoslavne crkve Ćirila i Metoda u Kistanjama. Potvrdili su to iz šibenske policije, a na strancima Eparhije dalmatinske navodi se da je riječ o napadu na Crkvu Svetih Ćirila i Metodija u Kistanjama.

Navode da su nepoznati počinitelji pokušali zapaliti vrata na Crkvi Ćirila i Metoda i da je skinuta i zastava Srpske pravoslavne Crkve odnosno da su pokidani konopci na kojima je bila zastava. - O svemu je obaviještena policija koja je izvršila uviđaj i podnijeta je prijava protiv nepoznatih počinitelja.Ovo je već drugi put da je skinuta zastava Srpske pravoslavne Crkve i da su vandali pokušali na ovaj način uplašiti preostalo srpsko stanovništvo u Bukovici - navode na stranicama Eparhije dalmatinske ističući kako su počinitelji, kako se navodi, ohrabreni i time što nikada nisu pronađeni i za skidanje srpske zastave u dva slučaja ispred zgrade općine.

- Oni su ohrabreni da nastave sa divljačkim napadima na Srbe jer znaju da neće biti sankcija a u Boga i Božju pravdu ne vjeruju iako redovno odlaze u svoj hram ispred kojeg visi zastava države Vatikan koju nikad nitko nije sklonio iako su Kistanje mjesto u kojem nije živjelo prije rata ni jedan postotak rimokatolika, a i danas su Srbi većina - navode iz eparhije u zaključku priopćenja .

Komentara 28

AG
Agramer198
14:41 06.01.2012.

Dajte mi molim vas pokažite ispred koje to crkve visi zastava Vatikana?? Pa ispred katedrale u Zagrebu nema nikakve zastave, a kamoli u nekom selu...

NN
nije nego
14:44 06.01.2012.

Vijorile bi se i ispred naših crkava da ih narod stavi.Kaptolu se na to ne troši pare.

OB
-obrisani-
14:31 06.01.2012.

Da je nije oluja odnjela . :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije