ostatak tjedna stabilniji

Ponovno zahlađenje: U ponedjeljak opet niža temperatura i jaka bura, a negdje i kiša

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
19.04.2020.
u 19:58

I dok će kiša barem malo ublažiti sušu u južnijim hrvatskim krajevima, u sjevernijima će uvjeti i dalje biti kritični.

Travanj se nastavlja ove godine već poznatim ritmom - nakon iznadprosječno tople druge polovine tjedna, početkom novog radnog dijela tjedna u većini Hrvatske ponovno svježije i vjetrovitije, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a za vikend ponovno razmjerno toplo, donosi HRT.

No, za razliku od prošloga tjedna, u ovome su posljednji dani bili iznimno topli u sjevernim kopnenim krajevima, ponegdje čak i uz rekordno visoku temperaturu za ovo doba godine, kao primjerice u Zagrebu, u kojem je prvi put u znanoj povijesti mjerenja 3 dana u nizu izmjereno više od 25 °C tako rano u godini.

Foto: HRT

A već u ponedjeljak poslijepodne opet u većini unutrašnjosti osjetno svježije, uz temperaturu često i za 10 °C nižu nego u to doba dan prije. Bit će opet jake i olujne bure na Jadranu, na sjevernom dijelu ponegdje vjerojatno i s orkanskim udarima. Juga će puhati još samo početkom ponedjeljka na južnom dijelu Jadrana.

I dok će kiša barem malo ublažiti sušu u južnijim hrvatskim krajevima, u sjevernijima će uvjeti i dalje biti kritični

U nastavku tjedna stabilnije

"U utorak u unutrašnjosti djelomice sunčano, a uglavnom u gorskim krajevima još može biti povremene kiše. Bit će vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, koji će u srijedu postupno slabjeti. Od srijede ponovno sunčanije. Međutim, danju će biti svježije nego proteklih dana, a jutarnja temperatura oko prosjeka za doba godine.

Foto: HRT


Na Jadranu će do srijede povremene kiše uz promjenljivu naoblaku bit uglavnom u Dalmaciji, a u četvrtak će posvuda prevladavati sunčano. Bit će vjetrovito uz jaku, na udare olujnu, podno Velebita moguće i orkansku buru. Vjetar će u srijedu slabjeti, a u četvrtak postupno okrenuti na jugozapadni.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Motorhead
Motorhead
22:19 19.04.2020.

Baš i nije normalno +27 zadnjih dana. Neka malo zahladi

Avatar mofo
mofo
00:31 20.04.2020.

Zahlađenje ili zahladnjenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije