JEDNA JE NEOPROSTIVA

Popularna stranica očarana je jezerom na Telašćici, no u objavi na Twitteru potkrale su im se dvije pogreške

pp telašćica
Foto: Screenshot/Google Maps
21.12.2016.
u 15:45

Ovo slano jezero nalazi se na jugozapadnom dijelu Parka prirode Telašćica na uskom dijelu kopna između zaljeva Telašćica i otvorenog mora

Prirodne ljepote Hrvatske često se nađu u stranim medijima koji su puni hvale za našu zemlju. Naša je zemlja "zapela za oko" i popularnoj stranici Life on Earth koja na Twitteru ima 3,5 milijuna pratitelja.

Na svojoj su stranici objavili fotografiju jezera Mir. Ovo slano jezero nalazi se na jugozapadnom dijelu Parka prirode Telašćica, na uskom dijelu kopna između zaljeva Telašćica i otvorenog mora.

Objavom na Twitteru potkrale su im se dvije pogreške. Jezero Mir nalazi se u Parku prirode Telašćica, ne u Nacionalnom parku Kornati, no to bismo im i lako oprostili. Ipak, trebali bi znati da Jadransko more nije ocean kako su napisali u statusu.

>> Hrvatska je turistička destinacija koja nudi mnogo različitosti

Komentara 1

VU
vuky91
13:52 22.12.2016.

Ovako mi izgleda da su samo slučajno naletjeli na jezero guglajući po Google mapsu. Inače, malo je reći da sam bio razočaran. Uživo to jezero nije ništa specijalno, neću reći da izgleda kao najobičnija bara, ali tako izgleda. No ako se prošeta prema južnoj strani otoka, onoj koja gleda prema Italiji može se uživati u prekrasnim zalascima sunca, klisurama karbonatnih stijena nastalih prije stotinjak milijuna godina. Zanimljiva je i povijest otoka i arheološki ostaci, pa je tu recimo i pećina Vlakno, u kojoj je pronađen ljudski kostur, čija starost se procjenjuje na 11 000 godina, a pošto su nalazi ljudskih kostura iz ovog razdoblja u Dalmaciji iznimno rijetki, stanovnik špilje prozvan je najstarijim Dalmatincem. Jezero? Ništa posebno. Osim iz zraka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije