kreće porez na drugu i svaku daljnju nekretninu ako nije u najmu

Što nam donosi novi porez na nekretnine? Otkriveni detalji o tome tko će i koliko ga plaćati

29.08.2024.
u 21:00

Uvest će se obaveza prijave svake nekretnine u vlasništvu do kraja ožujka tekuće godine, a kazne za neprijavljivanje mogle bi biti i nekoliko tisuća eura.

Komentara 76

NO
Nordik
21:17 29.08.2024.

Sebi su digli enormno plaće, napravili manjak 1,6 milijardi u proračunu, sada uvode nove poreze i dižu osjetno cijenu struje i plina. Penzićima bacili kost. U mnogim zemljama bi raja bila na ulici. Sramota.

SS
simpatican.simpa
21:14 29.08.2024.

Nije mi jasno kako država ne zna za sve te nekretnine, pa nisu ilegalno napravljene. Čemu opet neki novi registar, prijave i ostale gluposti, a sve podatke ima država, od Hepa, Vodoprivrede, lokalne samouprave, županije. Kad će konačno provoditi provjeruu porijekla imovine, kako za investitore, tako i za kupce tih nekretnina. Koliko tih stanova stoji na NN, a koriste ga uglednici suci, političari, ....

EJ
ejStef
21:18 29.08.2024.

Kao prvo, još jedan porez i plus toga se ukidaju subvencije. Javne strukture su stvarno gladne, traže još, još. S druge strane, rasterećenja su više nego simbolična, još k tome poslovanje se dodatno birokratizira, a porezna presija još dodatno raste... Porezna reforma se opet svela na to kako, kome i koliko još uzeti. Uhljebistan,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije