Uzbuna na Zapadu

Potez bez presedana: šef diplomacije EU za sankcije radikalnim izraelskim ministrima

30.08.2024.
u 18:06

"Neki izraelski ministri upućuju neprihvatljive poruke mržnje prema Palestincima i potiču da se počine ratni zločini", rekao je Joseph Borrell

Ključne riječi

Komentara 3

FR
franco1
18:50 30.08.2024.

Za uvodjenje sankcija je potreban konsenzus svih, ali cisto sumnjam kako ijedan od ovih ministara ima bilo kakvu imovinu u EU pa su te sankcije bitne samo sa diplomatske perspektive. Sto se tice zabrane ulaska u EU, samo jedna od drzava EU treba zabraniti ulazak na svoj teritorij i automatski ne mogu uci na teritorij niti jedne drzave clanice Sengena. Tu vrstu zabrana i sankcija treba provoditi prema njihovim poslovnim ljudima i pojedincima, uz sankcioniranje i bojkotiranje proizvoda bilo koje vrste iz Izraela i onda bi, dugorocno osjetili itekako znacajne ekonomske posljedice. Poradi opadanja ekonomije i kvalitete zivota, te sve veceg nedostatka pitke vode i stalne ratne psihoze, nisu vise privlacni za nove doseljenike, a i veliki broj onih koji su dosli zivjeti u Izrael, sada se sve vise opet sele van.

ED
edgar2
18:38 30.08.2024.

Europski socijalisti ne znaju odabrati stranu u izraelsko-palestinskom sukobu i s njima Europa nema budućnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije