NOVI KVART

Potpisani prvi ugovori za stateški državni projekt 'Varteks kvart - urbana regeneracija'

Grad Varaždin
13.04.2022.
u 17:02

U središnjem dijelu Varteksovog  kompleksa nekoliko je vrijednih objekata industrijske arhitekture oko kojih je Grad Varaždin u pregovorima s Varteksom

U Varaždinu su potpisani ugovori i sporazum između Grada Varaždina, Kauflanda Hrvatska, Varteksa i Nogometnog kluba Varaždin, čime je počela realizacija projekta "Varteks kvart – urbana regeneracija", koji je Vlada proglasila strateškim investicijskim projektom.

Potpisan je ugovor o uređenju međusobnih odnosa za potrebe izgradnje južnog toka na spoju Zagrebačke ulice i Varteksove ulice, ugovor o uređenju međusobnih odnosa i sporazum o suradnji i uređenju međusobnih prava i obveza u realizaciji projekta. - Počinje preobrazba ovog vrijednog prostora u centru Varaždina.

Važno nam je da riješimo određene infrastrukturne probleme u suradnji s Varteksom i Kauflandom. Kružni tok na Zagrebačkoj ulici bit će investicija koju će u potpunosti pokriti Kaufland. S druge strane, s obzirom na to da će se zadirati u prostor pomoćnog igrališta, NK Varaždin bit će za to obeštećen u iznosu od 1,3 milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

U središnjem dijelu Varteksovog  kompleksa nekoliko je vrijednih objekata industrijske arhitekture oko kojih je Grad Varaždin u pregovorima s Varteksom.

- Realizacijom ovog projekta Varaždin će dobiti jedan potpuno novi, urbani kvart u našem gradu. Ogroman kompleks koji je poprilično zapušten, zatvoren za građane, transformirat će se u urbanističku cjelinu gospodarske, javne i mješovite namjene. Poput mnogih europskih gradova koji su imali ovakve stare komplekse kao što je Varteks i uspjeli su ih transformirati u prelijepe, urbane i moderne cjeline, zaista mi je želja da to uspijemo i mi - rekao je Bosilj.

>> VIDEO HZJZ objavio: Ukida se karantena, ovo su nova pravila za kontakt s pozitivnom osobom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije