Tri u kratkom vremenu

Serija potresa zatresla središnju Italiju: Evakuirane škole i stanice podzemne željeznice u Rimu

potres
Foto: Milestone Media/Pixsell
18.01.2017.
u 11:30

Prvo podrhtavanje tla osjetilo se u 10.27 sati po lokalnom vremenu, a epicentar potresa bio je 97 kilometara sjeveroistočno od Rima

Potres magnitude 5,3 po Richteru zatresao je središnju Italiju, a osjetio se i u Rimu. Podrhtavanje tla osjetilo se u 10.25 sati po lokalnom vremenu, a epicentar potresa bio je 97 kilometara sjeveroistočno od Rima. Potres je bio na dubini od devet kilometara

Drugi potres zatresao je središnju Italiju u 11.14 sati po lokalnom vremenu. Ovaj potres bio je jačine 5,7 po Richteru, na dubini od 9 kilometara, 110 kilometara sjeveroistočno od Rima. 

Treći potres, jačine 5,5 po Richteru, zabilježen je u 11.25 sati, na dubini od 9 kilometara. Epicentar tog potresa bio je 106 kilometara sjeveroistočno od Rima. 

Zbog potresa evakuirane su neke stanice podzemne željeznice u Rimu, a u nekim dijelovima nestalo je i struje. Osim toga, evakuirane su i pojedine škole u Rimu. Nakon prvog potresa, ljudi su odmah trčali iz zgrada u strahu od urušavanja. Podrhtavanje tla osjetilo se u Laziju, Abruzzu i Marcheu. 

U posljednjem jačem potresu u Italiji u kolovozu je poginulo najmanje 299 ljudi. Taj potres bio je jačine 6,2 po Richteru. 

>> VIDEO Snažan potres ponovno pogodio središnji dio Italije, napravio je veliku štetu, Renzi objavio kako nije bilo žrtava

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
15:35 18.01.2017.

Nije to nimalo lip osjećaj slušati taj zvuk i tutnjavu..terribile.Prošli put kad sam bila u Rimu skoro mi pao laptop sa stola,a sidalica kliznula na drugi dio sobe..eh kada bi barem papine molitve mogle zaustaviti ovu pošast u Italiji

FU
fuji91
12:56 18.01.2017.

Tektonske ploce ne postoje. Do potresa dolazi zbog munja koje rokaju oko italije zadnjih par dana. Pratim to vec duze vrijeme. Imam dokumentirno svaki puta kada prolaze jake fronte odnosno jetstream. Tektonske ploce na karti odgovaraju putanjama mlaznih struja i potresi najcesce nastaju blizu mora, na poluotocima i otocima. Jeste li se ikada zapitali zasto u africi nema potresa. Zato sto sjever afrike zaobilaze fronte i jetstream.vrijeme je stabilno. Dakle munje i razlika u elektricitetu izmedju kopna i mora su uzrok potresa, a ne tektonske ploce. To je prevara. Najveca dubina do koje je covjek dosao je 12 km ispod zemlje.. Predvidio sam potrese u italiji 10 puta za redom u zadnjih pola godine. Imam dokumentirano.

WE
westsouth
13:25 18.01.2017.

Jizus cristus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije