TRAGEDIJA NA VIRU

Potreseni djed: Možete misliti kako nam je, ali moramo smoći snage jer sada je na nama da se brinemo o djeci

Teška prometna nesreća na Viru
Foto: Frane Šarić
1/5
19.08.2024.
u 10:08

Dan nakon tragedije i na Viru i u cijeloj Hrvatskoj svi su u šoku. Vir će, kako nam je rečeno, otkazati ljetna događanja, a spominje se i proglašavanje Dana žalosti

Tragedija na Viru u kojoj je smrtno stradala 24-godišnja majka troje djece i u kojoj su njeno dvoje djece i suprug zadobili opasne ozljede po život mogla se izbjeći da je prije svega bilo ljudskosti! Večernji list razgovarao je telefonom s djedom stradale djece koji se nalazi u zadarskoj bolnici i koji nakon tragedije u kojoj mu je život izgubila snaha, strepi i za život dvogodišnjeg unuka kojeg bi uskoro trebali prebaciti u KBC Zagreb.

– Sad smo u bolnici i prije sat vremena rekli su nam da će malog prebaciti u Zagreb. Curica ima teške ozljede, ali su nam rekli da je stabilno. Beba ima vanjske ogrebotine. Možete misliti kako nam je, ali moramo smoći snage jer sada je na nama da se brinemo o djeci. Sin je teško ozlijeđen, ali uspjeli smo razgovarati s njim. Sad je na meni i supruzi briga za djecu. Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert autom, oni su parkirali iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi i nisu mogli izaći. Djeca su mala i htjeli su otići kući pa je sin otišao u kafić k osoblju i pitao može li netko preparkirati auto. Došao je s djecom i netko od osoblja – osoba koja ga je vidjela s djecom – rekao mu je da čeka do tri. Oni su zbog djece koja su bila nervozna krenuli kući i dogodila se nesreća… Djed stradale djece nam je ispričao i kako su doznali za tragediju.

– Nitko iz institucija nije nam se javio, javio nam se vozač hitne i rekao da je sin imao nesreću i išli smo preko 112 doznati... I rekli su nam samo da očevid nije gotov. Nama je na hitnom prijamu rečeno poslije da su zaprimljene osobe, sve osim snahe. Muk i strah. I putem smo čitali na portalima što se događalo. Tek nas je kad smo došli glavna doktorica izvijestila o smrti snahe – rekao nam je M. M i dodao da jako strepe za malog dječačića koji se bori za život zbog teških ozljeda.

VEZANI ČLANCI:

– U bolnici su nam rekli da ne znaju hoće li ga zbog ozljeda prebaciti helikopterom. Svi se ipak nadamo. Razgovarao sam s ljudima na Viru i rekli su mi da je to učinio delinkvent… – ispričao nam je djed stradale djece. Bol i tragediju nanio im je 29-godišnjak koji je sinoć trebao biti priveden sucu istrage i za kojeg je zatražen pritvor. Vozio je s 1,75 promila alkohola u krvi.

– Prema informacijama koje su došle do nas, vozač je zbog velike brzine prvo izletio s ceste pa dobio i ubrzanje i naletio na nesretnu obitelj. Ovo je nezapamćena tragedija za Vir – rekao je za Večernji list jutros načelnik općine Marino Radović i nastavio: – Svi se nadamo da će dječačić preživjeti, u oporavku obitelji ćemo pomoći koliko god treba. Nažalost, život ništa ne može vratiti. Tragedija je to velika. Zvao sam i gradonačelnika Križevaca, i oni će pomoći…

Dan nakon tragedije i na Viru i u cijeloj Hrvatskoj svi su u šoku. Vir će, kako nam je rečeno, otkazati ljetna događanja, a spominje se i proglašavanje Dana žalosti.

– U vezi s prometnom nesrećom koja se dogodila na Viru 17. kolovoza policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom te je sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – istaknuli su jutros iz zadarske policije. Rekli su nam da je počinitelj tragedije na Viru prijavljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom i da je za to kazneno djelo zapriječena kazna zatvora od tri do 15 godina

Večernji list jutros je razgovarao s doktorom Nedjeljkom Jovićem koji nam je rekao da je najteže ozlijeđeni dječak i dalje životno ugrožen, ali je stabilno. – Danas ćemo odlučiti hoće li biti premješten u jedan od kliničkih bolničkih centara. On je u jedinici intenzivnog liječenja, a djevojčica je sad na odjelu kirurgije. Otac je još uvijek u jedinici intenzivnog liječenja, a nakon oporavka bit će premješten u bolnički odjel – rekao nam je doktor Jović.

 

GALERIJA Izbio požar na turističkom jedrenjaku u Šibeniku
Teška prometna nesreća na Viru
1/18

Komentara 5

NN
nnik
10:55 19.08.2024.

Sućut obitelji stradale gospođe! Nadam se da će krivac dobiti visoku kaznu, ali što će to značiti djeci bez majke. Neka krivac plaća mjesećnu rentu za uzdržavanje djece do kraja školovanja.

SP
Spezzi
11:24 19.08.2024.

Ako nakon ovoga na Vir ne stigne civilizacija, red i zakon, onda nikada neće. Do sada je lokalni šerif, bivši gradonačelnik izigravao zakon i privatizirao cijeli otok za svoje potrebe. I sada, kad mu je po sili zakona zabranjeno baviti se politikom zbog pravomoćne presude za kriminal, on otokom upravlja preko zamjenika koji i dalje radi po njegovim nalozima. Otok nema osnovnu infrastrukturu za civilizirano funkcioniranje, kao što je voda, odvodnja, ceste ili rasvjeta. Pravo je čudo da se ovakvih slučajeva nije više dogodilo.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
11:27 19.08.2024.

Jeftin je život u lijepoj našoj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije