STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA

Potresni detalji tragedije na Viru: 'Zatekli smo razbacane dječje stvari, sjedalicu... Majka je sve spasila svojim tijelom'

Teška prometna nesreća na Viru
Foto: Frane Šarić
1/3
18.08.2024.
u 19:56

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka, dok su otac i troje djece ozlijeđeni dok su se pješke kretali po rubu kolnika.

U teškoj prometnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila na otoku Viru stradala je peteročlana obitelj iz kontinentalne Hrvatske na koju je na ulici naletio automobil, a kako je u nedjelju izvijestila policija, 29-godišnji vozač bio je pod utjecajem alkohola. U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka, dok su otac i troje djece ozlijeđeni dok su se pješke kretali po rubu kolnika.

"Liječnici u Općoj bolnici Zadar rekli su kako su zadovoljni stanjem oca i djevojčice, međutim nad dječakom se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja. Na sreću, samo s lakšim ozljedama prošla je 11-mjesečna beba", javlja Dnevnik.hr, koji je razgovarao i s Draženom Malčićem, načelnikom postaje prometne policije Zadar.

Upitan je i je li policija utvrdila kojom brzinom se kretao automobil kojim je upravljao pijani vozač. "Brzinu nismo utvrdili, no do prometne nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola koji je kod vozača iznosio 1,75 promila. Riječ je o velikoj koncentraciji alkohola u krvi i prema mojim dosadašnjim iskustvima, vozač nije bio svjestan postupka, ali o svemu će nam dati točno mišljenje Centar za kriminalistička vještačenja nakon analize krvi i mokraće", kaže Malčić.

Mještani Vira ogorčeni su stanjem na toj neosvijetljenoj cesti. "Dosad se ove godine na području općine Vir dogodila 61 nesreća sa dvije smrtno stradale osobe. Prošle godine u istom razdoblju bilo je 64 nesreća, ali s jednom poginulom osobom. Najviše nesreća se događa u ljetnim mjesecima. Policija redovito na području Vira provodi akcije", naglasio je Malčić.

VEZANI ČLANCI:

Što je policiju zateklo kad je stigla na mjesto nesreće? "Ružan prizor. Razbacane dječje stvari, sjedalica, i ono najgore, mrtvo tijelo pješakinje. Prema dosadašnjem istraživanju može se reći da je majka svojim tijelom spasila ostale. Udarac je bio prvo u nju dok je gurala kolica ispred sebe, ona je podnijela najveći udarac. Tom prilikom, suprug i ostala djeca su prilikom naleta vozila odbačeni s kolnika na zemljanu površinu", otkrio je detalje Malčić i kazao kako na veći broj nesreća na tom području utječe infrastruktura. "Ona je takva kakva je. I ne može podnijeti velik broj vozila u kratkom vremenu te zbog toga dolazi do nesreća", zaključio je.

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Teška prometna nesreća na Viru
1/16

Komentara 15

OP
Ocvali pupoljak
20:26 18.08.2024.

E sada kada bi pijani ubojica u roku tri mjeseca bio osuđen na 15 godina zatvora u kojem ce svaki dan raditi 10 sati i taj novac nakon što drzava naniri troskove boravka u zatvoru, do zadnjeg centa slati unesrecenoj obitelji. Ovo je uzasna tragedija. U zakon obavezno uvesti da se automatizmom donosi presuda o financijskom obestecenju unesrecenih osoba i njihovih obitelji. Obeštecenje od 200 tisuca eura do nekoliko milijuna eura. To znqci cijela imovina na bubanj a tvoja žena i djeca na ulicu. Pa ti pij i vozi.

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
00:22 19.08.2024.

Kad se primitivan narod bavi urbanizmom i frajeriše se pivom i autom....

XX
XXXL
20:12 18.08.2024.

Pitam se, zašto se u Hrvatskoj ne uvedu konačno drakonske kazne za vožnju pod alkoholom i to ne samo kad se dogodi nesreća ? Još uvijek se na to gleda kao na neki mali delikt, a skoro svaki dan mrtvi radi toga. Oduzimanje vozaćke na najmanje 2 godine, obavezna psihijatrijska kontrola, najmanje 2 godine bez kapi alkohola, to se može bez problema kontrolirati uzorkom kose, a u grubijim slučajevima oduzimanje vozila, jako visoke globe, kod ponavljanja obavezni zatvor, itd. Da je političke volje, problem bi se vrlo brzo smanjio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije