STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA

Potresni detalji tragedije na Viru: 'Obitelj krenula pješice kući jer osoblje kafića nije htjelo pomaknuti auto'

Teška prometna nesreća na Viru
Foto: Frane Šarić
1/5
19.08.2024.
u 11:24

"I dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert autom, parkirali iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi pa više nisu mogli izaći."

U tragediji koja je u subotu navečer potresla Vir, tragično je izgubila život 24-godišnja majka troje djece, dok su djeca i suprug zadobili teške ozljede. Ova nesreća mogla je biti izbjegnuta da su se svi akteri situacije ponašali s osnovnom ljudskošću i odgovornošću.

Prema izjavama djeda stradale djece, tragedija se dogodila nakon što su članovi obitelji otišli na koncert. Automobil su parkirali iza kafića, a kada su se pojavili problemi s parkiranjem zbog drugih vozila, otac obitelji zamolio je osoblje kafića da pomakne auto. Osoblje je reklo da će to moći učiniti tek oko tri, a obitelj je zbog nervozne djece odlučila krenuti kući. Nažalost, dok su se vraćali, nesreća se dogodila.

"I dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert autom, parkirali iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi pa nisu mogli izaći. Djeca su mala i htjeli su otići kući pa je sin otišao u kafić k osoblju i pitao ih može li netko preparkirati auto. Došao je s djecom i netko od osoblja – osoba koja ga je vidjela s djecom – rekao mu je da čeka do tri. I oni su zbog djece koja su bila nervozna krenuli kući i dogodila se nesreća", kazao nam je djed stradale djece.

VEZANI ČLANCI: 

Djed je ispričao kako su obitelj obavijestili vozači hitne pomoći, a tek su preko internetskih portala doznali za tragediju. Obitelj je ostala bez informacija sve dok im glavna liječnica nije priopćila da je njihova snaha preminula. Otac obitelji i dvoje djece teže  su ozlijeđeni.  "Mi smo sad u bolnici, a prije sat vremena rekli su nam da će malog prebaciti u Zagreb. Curica ima teške ozljede, ali su nam rekli da je stabilno. Beba ima vanjske ogrebotine", kazao je djed za Večernji list. 

Podsjetimo, u istrazi nesreće utvrđeno je da je 29-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola (1,75 promila), vozio velikom brzinom. Izletio je s ceste i naletio na obitelj. Iz zadarske policije rekli su nam da je počinitelj tragedije na Viru prijavljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom i da je za to kazneno djelo zapriječena kazna zatvora od tri do 15 godina

Prema informacijama, vozač će biti priveden sucu istrage, a za njega je zatražen pritvor. Na Viru i u cijeloj Hrvatskoj došlo je do šoka zbog ove tragedije. Načelnik općine Marino Radović i gradonačelnik Križevaca obećali su pomoći obitelji. Očekuje se da će Vir otkazati ljetna događanja i možda proglasiti dan žalosti kako bi se odala počast tragično nastradalima.

>>> FOTO Izbio požar na turističkom jedrenjaku u Šibeniku

Teška prometna nesreća na Viru
1/18
Ključne riječi

Komentara 33

RA
racman
11:58 19.08.2024.

Dali osoblje kafića ima grižnju savjesti zbog ne pomoći, nebi više ljudi ulazili u taj kafić.

OP
Ocvali pupoljak
12:07 19.08.2024.

Ako su automobili bili od djelatnika kafica, daklebimali su kljuceve auta i mogli su ih skloniti ali nisu htjeli zbog obijesti,treba ih kazneno goniti isto kao ubojicu. U tome slucaju su sudionici u zlocinu.

SU
SULUD
12:06 19.08.2024.

Svi su krivi za ovu tragediju. Doslovno svi. I nepostojanje osnovne cestovne infrastukture na tom otoku već 50 godina, nepostojanje parkinga, pijani mladić koji juri, osoblje kafića, nervozni roditelji koji pješke idu s djecom doma iza ponoći sa 11 mjesečnom bebom u kolicima. Kaos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije