Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeziv zločin

Potresni detalji ubojstva bebe: 'To je dobrostojeća obitelj. Tu noć su imali zabavu, a onda je došla policija'

Ilustracija
Igor Kralj/PIXSELL
01.07.2024.
u 18:54

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je kako je ispitana 22-godišnja hrvatska državljanka, koju sumnjiče za teško ubojstvo na štetu novorođenčeta, te je zatraženo pritvaranje.

U subotu je jeziv zločin potresao središnju Hrvatsku, gdje je mlada majka ubila tek rođeno dijete. Tijelo novorođenčeta pronašao je član obitelji, koji je odmah obavijestio policiju. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je kako je ispitana 22-godišnja hrvatska državljanka, koju sumnjiče za teško ubojstvo na štetu novorođenčeta, te je zatraženo pritvaranje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo je najmanje deset godina zatvora.

Ako bi se nakon vještačenja to preinačilo u kazneno djelo usmrćenja, koje je u hrvatskom Kaznenom zakonu zamijenilo čedomorstvo, kazna bi bila puno manja. Prema članku 112., majka koja usmrti svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili porođaja kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Susjedi su za 24sata ispričali da su se počeli okupljati oko kuće kad su vidjeli da je stigla policija. Šokiralo ih je kad su čuli što je bilo. Rekli su da s tom obitelji nikad nije bilo problema i da su djevojku često viđali vani.

- To je bila cijela plejada policije. Jako ih je puno bilo. Nismo znali što se događa, a onda smo u jednom trenutku vidjeli mrtvačka kola. Noge su nam se odsjekle. Ovo je malo mjesto, tu se svi znamo. Poznajemo i tu obitelj. Vidjeli smo je i kako kosi travu. Nitko nije ni primijetio da je trudna. Ovo nas je sve baš jako potreslo. Nismo primijetili da je trudna. Svaki put kad bi ovdje prolazila, lijepo bi nas pozdravila, ali nisu bili previše druželjubivi s nama ostalima. Ali to je fina obitelj - govore susjedi.

VEZANI ČLANCI:

Kažu da su u noći na subotu imali proslavu u kleti. - Tu noć su se okupili u kleti koju imaju ovdje u blizini te su slavili. Ne znamo što je tamo točno bilo. Tu noć je policija došla ovdje. U kući žive otac, majka, baka i ta djevojka koja je studirala. Imaju još jednu stariju kćer koja ne živi ovdje, a ona je došla odmah sutradan. Kažemo vam, fini ljudi, uvijek lijepo pozdrave. Dobrostojeći su, ali tko će ga znati više. Nesreća je to velika, a tko smo mi da sudimo - govore uznemireni susjedi.

FOTO Najkraća rijeka na svijetu od izvora do ušća je u Hrvatskoj: Pogođate li o kojoj se radi?

Ilustracija
1/13
Ključne riječi

Komentara 5

HH
hhzg01
06:38 02.07.2024.

Ovo je malo brazilsko selo svi se znaju, a neznaju da je bila trudna???

MA
malena1983
06:01 02.07.2024.

Kolika je to bol kada s 22 godine nemaš ni u koga povjerenja da povjeriš nekome da si trudna.

KR
krlokova
22:26 01.07.2024.

zar je vazno GDJE?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije