STRAVIČNI MASAKR

Potresno svjedočenje preživjele na suđenju masovnom ubojici u Beogradu: 'Počeo je pucati, ja sam glumila da sam mrtva'

Beograd: U Specijalnom sudu nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za ubojstvo 9 te ranjavanje 12 osoba
Foto: R.Z.
1/8
21.10.2024.
u 15:22

Dvadesetjednogodišnji Blažić 4. svibnja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje, na području beogradske općine Mladenovac, ubio je devet osoba i ranio 14 drugih hicima iz automatskog oružja i pištolja.

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Dubona i Malo Orašje, nastavljeno je u ponedjeljak na Specijalnom sudu u Beogradu. Blažić, koji je 4. svibnja prošle godine u selima na području općine Mladenovac ubio devet osoba i ranio 14 drugih hicima iz automatskog oružja i pištolja, u kolovozu je priznao krivnju, rekavši da razumije sve navode optužnice. Suđenje se nastavilo svjedočenjem oštećenih i preživjelih koji su opisivali stravične događaje.

Jedna od svjedokinja, Andrijana Mitrović, koja je teško ranjena u masakru, opisala je kobnu večer: „Prijateljica i ja smo otišle u Dubonu, bile smo ondje desetak minuta kada su se začuli pucnjevi. Uroš je stigao autom, ušao u školsko dvorište i zaprijetio: ‘Ruke uvis ili lezite, pucat ću.’Počeo je pucati, a ja sam pala i glumila da sam mrtva. Potom sam izgubila svijest, a probudila sam se u vozilu hitne pomoći,“ ispričala je Mitrović, koja je upucana s leđa, piše Nova.rs. 

Na suđenju je govorio i Milosav Todorović, otac jednog od ubijenih, Dalibora Todorovića. Izrazio je nezadovoljstvo sudskim procesom: „Vi ste blagi kao sudac. Tražim da Blažići budu kažnjeni jer se nisu pojavili na prvom ročištu,“ rekao je. Na suđenje Blažići, članovi obitelji okrivljenog, nisu se odazvali, a kasnije su odbili svjedočiti.

Jovan Mitrović, brat ubijenog Petra Mitrovića, ispričao je da je te kobne večeri čuo oca kako viče da ih je „pobiо čovjek,“ nakon čega je potrčao na mjesto zločina. „Kad smo stigli, Petar je ležao pored spomenika, ubacili smo ga u auto i vozili 160 kilometara na sat do bolnice. Rekao mi je kako više ne može izdržati,“ prisjetio se Jovan. Na kraju svog svjedočenja, Jovan se obratio Blažiću i njegovu ocu Radiši: „Radiša, pogriješio si u najvažnijem zadatku, da odgojiš djecu. Ovog monstruma si ti odgojio. A ti, Uroše, zapamti, ubio si mi dva brata!“, piše Blic.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo je jedan od simbola Beograda, no jeste li znali da ga je izradio poznati Hrvat

Beograd: U Specijalnom sudu nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za ubojstvo 9 te ranjavanje 12 osoba
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije