BIZARNA PRAVOSUDNA PRIČA

Potvrđena optužnica protiv Amira Mafalanija i majke mu koja mu je slala CD-ove u zatvor

Vrbovec: Su?enje Amiru Mafalaniju za ilegalno posjedovanje oružja
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
20.09.2023.
u 16:07

U priču su bile uključene i majke nekih drugih zatvorenika koje su se javljale Branki Mafalani jer su čule su da ona šalje pošiljke svome sinu, pa su i one željele svojima

Bilo ih je petero, a na optuženičku klupu  sjesti će ih četvero jer  je jedan ranije priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom. A protiv njih  četvero, optuženih u jednoj od bizarnijih pravosudnih priča, koja je uključivala  jednu majku, dvojicu osuđenika te dvojicu djelatnika Kaznionice u Lepoglavi, potvrđena je optužnica na zagrebačkom Županijskom sudu.

Riječ je o postupku u kojem su optuženi Amir Mafalani, koji služi kaznu zbog svoje uloge u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, Armend Musliu, koji služi kaznu zbog otmice i ubojstva Jure Bajde. Branka Mafalani,  majka Amira Mafalanijeve te Robert Teodor Šepak, viši strukovni  savjetnik u Odjelu za tretman. Bio je optužen i Marijan Končevski, koji je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om.

USKOK u optužnici tvrdi i da su u Kaznionicu u Lepoglavi,  preko Mafalanijeve majke stizali CD-ovi na kojima su bili razni filmovi i serije, uključujući i pornografiju te anabolički steroidi za smirenje. Dvojac zaposlen u Kaznionici u Lepoglavi je te predmete neovlašteno unosio. Osim CD-ova, na ovakav način stizale su i SIM kartice i mobiteli. Končevskom i Šepaku to je dostavljala Mafalanija majka, a oni su to davali Mafalaniju i Musliuu, iako su znali da zatvorenici takve predmete ne smiju imati. Prema tvrdnjama USKOK-a, Končevski i Šepak radili su to za obećanu novčanu nagradu.

POVEZANI ČLANCI:

 Tijekom istrage, Mafalani i njegova majka bili su tajno praćeni i prisluškivani, a razgovarali su o tome koje mu je filove i serije presnimila, kakvi su ti filmovi te kako mu je i preko koga to poslala.  Tajni nadzor nad Mafalanijem i njegovom majkom je počeo je nakon što je kod Armenda Musliua nađen mobitel. Mobitel je nađen pretragom njegove ćelije, pa se počelo istraživati kako je unesen u zatvor, a istraga je razotkrila i ostale koji su kasije optuženi. Brzo se otkrilo da je Končevski  "gospodin" kojeg Branka Mafalani spominje u razgovorima sa svojim sinom.

Prema Mafalanijevom  nalogu, ona pošiljke s filmovima poštom šalje Končevskom koji to prosljeđuje Mafalaniju. U priču su bile uključene i majke nekih drugih zatvorenika koje su se javljale Branki Mafalani jer su čule su da ona šalje pošiljke svome sinu, pa su i one željele svojima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije