Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DUMBOVIĆ

Potvrđena optužnica protiv Darinka Dumbovića, njegovog sina i poduzetnika

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.05.2024.
u 09:52

USKOK navodi da je tako Titan Commerceu protuzakonito dodijeljeni poslovi vrijedni 1,4 milijuna eura

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Darinka Dumbovića, bivšeg gradonačelnika Petrinje te još dvije osobe. Kada ju je USKOK podigao bilo ih je optuženo petero, no na ranijim sjednicama optužnog vijeća nagodili su se Goran Norković i Zlatko Zagorac. Osim Dumbovića na optuženičkoj klupi ostao je i njegov sin Darko Dumbović i poduzetnik Dejan Dobrečević iz tvrtke Skela Banovina. 

Dumbović je nekada bio saborski zastupnik izabran na listi Milana Bandića, da bi kasnije pretrčao u Reformiste Radimira Čačića. USKOK u optužnici Dumbovića tereti da je od listopada 2019. do svibnja 2021. kao gradonačelnik Petrinje, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi dogovarao poslove s tvrtkom povezanom s njegovim sinom. Riječ je o  građevinskoj tvrtki Titan Commerce kojoj je osnivač supruga Darka Dumbovića, dok je on u toj tvrtki bio glavni prokurist i stvarni voditelj poslovanja.

Prema optužnici, fingirali su se postupci javne nabave, na koje su javljale tvrtke trojica poduzetnika, pri čemu je bila lažirana dokumentacija. Grad Petrinja je bio naručitelj poslova, dobio bi lažne ponude, no stvarni izvođač radova je na koncu, tvrdi USKOK bila tvrtka Titan Commerce jer bi joj ostali prepustili poslove koji su dobili. USKOK navodi da je tako Titan Commerceu protuzakonito dodijeljeni poslovi vrijedni 1,4 milijuna eura. Radilo se o poslovima rekonstrukcije dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici i izgradnje dječjeg i sportskog igrališta – Vatrogasno, redovnom održavanju nerazvrstanih cesta u 2020. i 2021. , izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta uz Poduzetničku zonu Mošćenica Poljana te radovima na građenju platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stanovništva u Poduzetničkoj zoni Mošćenica. 

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
1/156

Komentara 1

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:20 17.05.2024.

Sjećam ga se kao velikog pravednog drekavca i vikača "Drzte lopova". Tipična ljevica kakvih ima na stotine. Brinu se o pravdi ali se istovremeno sve više bogate. Ne dira ih nitko jer imaju pravilni svjetonazor. Nadam se da će sa takvima Turudić masovno napraviti tabula rasa. Zbog toga ga se i boje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije