TISUĆE LJUDI EVAKUIRANO

Požari haraju portugalskim otokom Madeirom, poginule tri osobe

Madeira požar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
10.08.2016.
u 12:06

Premijer Antonio Costa u utorak je izjavio da bi, nastave li šumski požari bjesniti jednakom žestinom, mogao zatražiti pomoć nekih europskih zemalja i Rusije

U požarima koji haraju portugalskim otokom Madeirom u noći na srijedu smrtno su stradale tri osobe, a tisuće stanovnika i turista je zbog opasnosti evakuirano, izvijestile su vlasti.

Tri su osobe izgorjele u svojim domovima, smještenima blizu povijesnih gradskih četvrti regionalnoga središta Funchala. Mediji javljaju da je požar središte grada zahvatio tijekom noći. Teže su ozlijeđene dvije osobe.

– Oko tisuću lokalnih stanovnika i turista evakuirano je iz domova i iz hotela – rekao je gradonačelnik Funchala Paulo Cafofo, dodavši da ih je dio privremeno smješten u vojarnama, a dio na gradskom nogometnom stadionu.

Agencija Lusa prenosi da je jedan hotel u potpunosti izgorio te da je trenutačno nemoguće iznijeti podatak o broju izgorjelih zgrada. Sinoć su hitno evakuirani pacijenti iz bolnica i štićenici domova za starije osobe.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Požari su buknuli u okolici Funchala u ponedjeljak navečer, a stanje je u utorak navečer pogoršao snažan vjetar.

Iz Lisabona je na Madeiru noćas poslano 110 vatrogasaca, liječnika i pripadnika snaga sigurnosti.

Šumski požari na sjeveru Portugala bukte već četiri dana. U regijama Aveiro i Braga razmješteno je gotovo 800 vatrogasaca i 270 kamiona da bi se spriječilo izbijanje novih požara.

Po podacima Nacionalne službe civilne zaštite, trenutačno je izvan kontrole u unutrašnjosti Portugala stotinjak manjih i većih požara, a na njihovu gašenju angažirano je 3400 vatrogasaca, 18 aviona i 1160 vozila.

Premijer Antonio Costa u utorak je izjavio da bi, nastave li šumski požari bjesniti jednakom žestinom, mogao zatražiti pomoć nekih europskih zemalja i Rusije.

>> Francuska: Najmanje 13 mrtvih u požaru

Ključne riječi

Komentara 3

PA
Pajkoslava
15:16 10.08.2016.

A đe je Ronaldo?

DU
Deleted user
15:00 10.08.2016.

Jadni ljudi... uh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije