Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Požeška biskupija podijelila 52 stipendije učenicima i studentima

biskupija
Duško Mirković/Pixsell
21.11.2009.
u 12:38

Svi oni koji su je dobili nemaju nikakve posebne obveze prema biskupiji osim da marljivo uče dok se od onih koji studiraju teologiju očekuje da se vrate u svoju biskupiju te u njoj rade kao vjeroučitelji.

U Biskupskom domu u Požegi danas je Požeška biskupija podijelila 52 stipendije srednjoškolcima i studentima sa svoga područja. Stipendije u iznosu od 300 do 700 kuna namijenjene su  za plaćanje smještaja i prehrane studenata i učenika te za putne karte srednjoškolcima. Na adresu biskupije koja već četvrtu godinu pomaže školovanje djece iz obitelji slabijeg imovnog stanja stiglo je preko stotinjak zamolbi.

- Stipendije su izraz naše solidarnosti, osobito u ovim vremenima kada nekima nedostaje i ono osnovno. Mi smo Crkva i naše pitanje nije samo kako biti solidaran  na nekoj izvanjskoj razini  rasporeda materijalnih dobara koja imamo ili nemamo nego naše je poslanje promicati zajedništvo među ljudima. Kao vjernici to činimo tako da njegujemo krepost darežljivosti – kazao je požeški biskup na današnjoj podijeli stipendija.

Svi oni koji su je dobili nemaju nikakve posebne obveze prema biskupiji osim da marljivo uče  dok se od onih koji studiraju teologiju očekuje da se vrate u svoju biskupiju te u njoj rade kao vjeroučitelji.  Biskup im je poručio da osim što se intelektualno izgrađuju od njih se očekuje da se isto tako izgrađuju i na duhovnoj razini. 

Ključne riječi

Komentara 6

RI
rija
13:01 21.11.2009.

Hvala našoj Rimokatoličkoj crkvi ! Ona zna što su hrvatski nacionalni interesi !!

OB
-obrisani-
13:08 21.11.2009.

21.11.2009. u 12:57h rija je napisao/la: Patriot,baš si idiot ! Naše ribarske koće potope i tebe i tvoje boje za pet minuta !Ajde pokušaj testirati naše ribare ! Meni je žao ali prošlo je do promjene..Ona boja neće biti saa likom Marije Piranske nego sa likom HR sveca Iveka poštenoga Splitskoga..Ali nema veze..važno je da če biti hodočašča i da morska rura Izola-T5 funkcionira u duhu bratstva i jedinstva pod patronatom HR škofovske konferencije..

JA
japa
14:33 21.11.2009.

Lako je ovim mantijašima dijeliti. Onoliko koliko su ovi \"dobrotvori\" podjileli brzo će opet povratiti! Moraju samo ruku zavuć u Šukerovu vreću. Njih nitko ne kontrolira i za njih nema recesije.Nek prvo zarade pa nek onda dijele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije