'Zlonamjerne teze'

PPD se oglasio o kazni: 'Danas objavljeni mail postat će dijelom pravnog spisa u žalbi'

Sjedište Prvog Plinarskog Društva u Zagrebu
Igor Soban/PIXSELL
14.12.2023.
u 15:56

Od objave kazne mađarskog regulatora u lipnju ove godine i prvog očitovanja o kazni, PPD tvrdi da nema govora o manipuliranju tržištem već o odabiru najjeftinijeg transportnog pravca između dviju zemalja Europske unije, stoji među ostalim u priopćenju

Nakon što je u medije izašla informacija o kazni koju je u lipnju PPD dobio od mađarskog regulatora, oglasila se i ta kompanija. U četvrtak poslijepodne objavili su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti. 

"Povodom medijskih napisa koji se bave kaznom koju je mađarski regulator MEKH izrekao PPD-u u lipnju 2023., a radi istinitog izvještavanja javnosti, očitujemo se kako slijedi:

7.6.2023. mađarski regulator MEKH na svojim stranicama objavljuje odluku o kazni koju izriče PPD-u: https://www.mekh.hu/kereso?page=11 - odluka - H3584/2023. számú határozat

9.6.2023. o toj odluci izvještavaju hrvatski i mađarski mediji: https://n1info.hr/biznis/madari-kaznili-ppd-mora-platiti-1-35-milijuna-eura/ https://www.telegram.hr/politika-kriminal/orbanova-agencija-kaznila-ppd-u-madarskoj-moraju-platiti-13-milijuna-eura/ https://24.hu/belfold/2023/06/09/buntetes-gaz-manipulacio-kereskedo-gazprom/

U medijima smo vidjeli da je danas objavljeni mail koji je upućen g. Lovrinčeviću i g. Šternu od strane g. Jozsefa Balogha poslan 5.6.2023. Dakle, dva dana prije objave odluke mađarskoga regulatora.

Od objave kazne mađarskog regulatora u lipnju ove godine i prvog očitovanja o kazni, PPD tvrdi da nema govora o manipuliranju tržištem već o odabiru najjeftinijeg transportnog pravca između dviju zemalja Europske unije. https://www.index.hr/vijesti/clanak/madjari-kaznili-ppd-mora-platiti-135-milijuna-eura-oglasili-se-iz-ppda/2470130.aspx

Ističemo kako se PPD žalio na odluku regulatora, ali i dosad nezabilježenu visinu kazne.

Danas objavljeni mail postat će dijelom pravnog spisa u žalbi PPD-a, pogotovo jer se čini kako su naši konkurenti u Mađarskoj s kaznom koja nam se izriče bili upoznati prije njezine objave.

Vezano na odluku MEKH-a u javni su se prostor plasirale zlonamjerne teze koje su povezivale PPD s ruskim interesima u Mađarskoj, što je apsurdno budući da PPD ne preuzima Gazpromov plin od 11. mjeseca 2022. godine dok je ruski plin i dalje prisutan na mađarskom tržištu.

PPD gotovo 80 posto prihoda ostvaruje u inozemstvu, među ostalim i u Mađarskoj koja nam ostaje važno tržište u kojem imamo vjerne kupce te želju za daljnjiim rastom poslovanja", stoji u objavi. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Retardo
Retardo
16:15 14.12.2023.

Kazna od 1,36 milijuna eura? Pa to je kikiriki. Koliko je ono koštala kuća Bože Petrova u Metkoviću koju je sagradio dok je kao primao minimalnu plaću, nakon što je sredio da Hrvatska izgubi arbitražu s MOL-om?

Avatar Marko
Marko
17:41 14.12.2023.

@bjmaro Dobro si napisao tom mađaronu

ZA
zagabria3
19:04 14.12.2023.

I sve to od plaće državnog službenika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije