17.05.2014. u 14:00

Kao da višesatni direktni prijenos na HTV4 cijelog jutra nije bio dovoljan, uredništvo je ocijenilo da je za gledatelje važnije slušati o tome pije li hrvatski premijer na radnom mjestu nego o gorućim problemima populacije koja broji pola milijuna građana

Ispred zagrebačke dvorane Lisinski, u središtu metropole, jučer su se slijevale rijeke ratnih veterana sa zastavama, na tisuće njih ostalo je ispred dvorane, a sama dvorana bila je dupkom puna. Na prvoj Konvenciji hrvatskih branitelja okupila se i politička krema, dobar dio državnog, vojnog i crkvenog vrha, uprizorili su se i prvaci opozicije, bilo je tamo, za medije sklone senzaciji, i ovacija i zvižduka, ponekog neprimjerenog povika, a cijeli se događaj odvija jedva stotinu metara zračne linije od sjedišta Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju. Sve to, međutim, nije dovoljno urednicima Stipi Alfieru i Ankici Posavljak da ovaj događaj plasiraju na primjerenije mjesto no što je to dvadeseta minuta središnjeg Dnevnika, negdje u zapučak, koji trenutak prije odjave.

Već u dobro održavanoj tradiciji ignorancije spram hrvatskih branitelja, prednost u plasmanu i minutaži dali su izveštaju s utrke za europskog premijera ali i izvještaju iz Sabora koji je, i nakon višetjednog odmora, zjapio avetinjski prazan. Kao da višesatni direktni prijenos na HTV4 cijelog jutra nije bio dovoljan, uredništvo je ocijenilo da je za gledatelje važnije slušati o tome pije li hrvatski premijer na radnom mjestu nego o gorućim problemima populacije koja broji pola milijuna građana, upravo onih koji su zastupnicima pa i televizijskim urednicima omogućili da danas sjede u svojim foteljama. Ostaje nada da su, makar i na samom kraju Dnevnika, prije nego će ugasiti kamere i razići se u malim grupama, čuli poruku s Konvencije koja stane u jednu riječ: dosta.

PLUS

Reporteri svih tv kuća odlično su odradili izvještaje s poplavljenih područja. Nije to nimalo lak posao stajati cijelog dana na vjetru i kiši za par minuta priloga.

MINUS

U udarnom večernjem terminu petka, RTL televizija uporno emitira nevjerojatno loš izbor filmova. Možda bi bilo bolje platiti jedan pošten nego tri uvredljiva.

Komentara 36

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:58 17.05.2014.

skup najboljih hrvatskih sinova

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:01 17.05.2014.

Svaka čast svakome našem branitelju....A što se tiče saborskih zastupnika nisu zaslužili ni pola svoje velike plaće...

PD
Pukovnik_D.Bogdanić
09:57 18.05.2014.

Naši branitelji iz 1991 najveći su antifašisti u povijesti svijeta. Ali opet kao najveće između njih izdvojio bih dragovoljce HOS-a. Kako su Hosovci znali udariti kontru na fašističke napade to je vrijedno spomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije