Hirovito ljeto

Pred nama novo osvježenje: Početak tjedna vruć, slijedi promjena

Zagreb: Posljepodnevni proljetni pljusak u centru grada
Igor Soban/PIXSELL
26.06.2023.
u 09:04

Danas sunčano, s temperaturama iznad 30, a već sutra porast naoblake. Može biti i izraženijih pljuskova.

Pretežno sunčano, uglavnom ponegdje u unutrašnjosti poslijepodne s umjerenom naoblakom očekuje u ponedjeljak Hrvatsku, a najviša dnevna temperatura kretat će se od 27 do 32 Celzijeva stupnja, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će puhati većinom slab, na istoku mjestimice umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. HAK javlja kako se na autocesti A1 Zagreb – Ploče – Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.

Sutra Hrvatsku očekuje promjena vremena

"U većini krajeva već tijekom prijepodneva postupan porast naoblake. Kiša i grmljavina ponegdje sredinom dana, a osobito kasno poslijepodne i navečer. Mjestimice može biti izraženijih pljuskova. U Dalmaciji pretežno sunčano. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, ponegdje moguće s jakim udarima. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na sjevernom dijelu popodne i jugo, a navečer bura u jačanju. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na Jadranu do 32 °C", objavio je DHMZ u svojoj vremenskoj prognozi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije