Opasne vrućine

Pred nama vrhunac toplinskog val i visokih temperatura: 'Pridržavajte se mjera zaštite'

Foto: pexels ilustracija/DHMZ
1/33
19.06.2024.
u 22:47

Zbog iznimno visoke temperature, DHMZ je za dio zemlje izdao upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno

Sutra nas očekuje početak toplinskog vala u Hrvatskoj, što će rezultirati iznimno visokim temperaturama i mogućim štetnim utjecajem na zdravlje građana. Vrhunac toplinskog vala očekuje se u petak, a nakon subote će situacija postupno popuštati, posebice uz pojavu nestabilnosti i lokalnih pljuskova tijekom sljedećeg tjedna.

Danas je u većini krajeva bilo sunčano i izrazito toplo, s najvišim temperaturama oko 35 stupnjeva u unutrašnjosti Dalmacije, Slavoniji, Baranji i Srijemu.

U četvrtak će toplina biti još intenzivnija na Jadranu, dok će u unutrašnjosti Hrvatske temperature stagnirati zbog sjevernih vjetrova. U zapadnim krajevima zemlje prevladavat će sunčano vrijeme s temperaturama do 34 stupnja, dok se u Dalmaciji očekuje najviša dnevna temperatura do 39 stupnjeva, javlja DHMZ

S obzirom na očekivano visoke temperature, izdana su upozorenja na opasnost od toplinskog udara, osobito u unutrašnjosti i na dijelovima Jadrana. Građani su pozvani na pridržavanje preporuka za zaštitu od vrućina.  "Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", istaknuo je DHMZ.

>>> FOTO Pogledajte kako se građani i turisti nose s vrućinama

1/32

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije