nastavili razgovore

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala jordanskog kralja u Hrvatsku

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i jordanski predsjednik
Foto: Ured predsjednice
13.03.2016.
u 14:03

Predsjednica Republike i jordanski kralj razmijenili su mišljenja i o ključnim globalnim izazovima, posebice sirijskoj krizi koja je u konačnici, nakon izbjegličkog vala u milijunskim razmjerima u susjedne zemlje, dovela i do migrantske krize s kojom se suočava Europa. Razgovarali su i o međunarodnoj borbi protiv terorizma, ekstremizma i radikalizma‎.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i jordanski kralj Abdullah II nastavili su razgovore započete sredinom veljače u Londonu, na marginama Donatorske konferencije za Siriju‎, o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa, političkih, gospodarskih i sigurnosnih. U tom kontekstu, Predsjednica Republike uputila je jordanskom kralju poziv u službeni posjet Hrvatskoj.

Razmijenili su mišljenja i o ključnim globalnim izazovima, posebice sirijskoj krizi koja je u konačnici, nakon izbjegličkog vala u milijunskim razmjerima u susjedne zemlje, dovela i do migrantske krize  s kojom se suočava Europa. Razgovarali su i o međunarodnoj borbi protiv terorizma, ekstremizma i radikalizma‎.

Predsjednica Grabar-Kitarović upoznala je jordanskog kralja i sa stanjem u jugoistočnoj Europi, posebice se osvrnuvši na značaj opipljive perspektive članstva ‎u EU i NATO-u država hrvatskog jugoistočnog susjedstva za očuvanje stabilnosti tog dijela Europe.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović tijekom vikenda u radnom posjetu Jordanu

Komentara 28

Avatar vukmandusic
vukmandusic
16:32 13.03.2016.

održala obećanje....povukla svoje "svjetske" veze iz naprednih zemalja

RI
rikavac
17:44 13.03.2016.

Jordanski kralj dosao Kolindi da mu ona objasni stanje u Europi i Balkanu jer vjerovatno on to nezna ,i da mu ona kaze kako ce se rjesavat izbjeglicka kriza,mos mislit tajnice. Znas kolko Jordanskog kralja boli ona stvar sa izbjeglicama i Europom.

VR
Vojislav_Radakovic
14:22 13.03.2016.

Moji fanovi, drzavljani Hrvatske i Hrvati, evo me na jos jednom besmislenom sastanku, gdje izgledam jako vazno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije