Richard C. Nash

Predsjednica primila zapovjednika Nacionalne garde Minnesote

Foto: Ured predsjednice
19.05.2015.
u 11:37

Prilikom sastanka zaključeno je kako je izvrsna suradnja proteklih dvadeset godina prerasla u strateško partnerstvo, a Republika Hrvatska potvrdila se kao predan i vjerodostojan suradnik i saveznik

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je zapovjednika Nacionalne garde Minnesote, general-bojnika Richarda C. Nasha s kojim je razgovarala o suradnji na području obrane i sigurnosti.

Prilikom sastanka zaključeno je kako je izvrsna suradnja proteklih dvadeset godina prerasla u strateško partnerstvo, a Republika Hrvatska potvrdila se kao predan i vjerodostojan suradnik i saveznik.

Unutar tog savezništva naglašena je višegodišnja uspješna suradnja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Nacionalne garde Minnesote u okviru State Partnership Programa (SPP). U tom smislu istaknuta je zajednička suradnja na stručnim programima koji pridonose daljnjem razvoju civilno-vojne suradnje kroz uključivanje obrambenog sustava Republike Hrvatske u pomoć civilnom društvu u odgovoru na krize (Whole-of-Government Approach).

Osim vrlo uspješne obrambene suradnje, iskazan je obostrani interes za uspostavu i razvoj drugih oblika bilateralne suradnje između Republike Hrvatske i savezne države Minnesote. Posebno kada je riječ o suradnji na području gospodarstva, znanosti, kulture i turizma. U tom smislu, Predsjednica Republika uputila je službeni poziv guverneru savezne države Minnesote Marku Daytonu da posjeti Hrvatsku.

Na kraju sastanka predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je vladi Sjedinjenih Američkih Država i pripadnicima Nacionalne garde Minnesote na provedbi niza humanitarnih projekata. U raznim dijelovima Republike Hrvatske tim projektima pružena je neposredna pomoć lokalnoj zajednici u obnovi i osuvremenjivanju osnovnih škola, dječjih vrtića, društvenih domova i bolnica.

>> Grabar-Kitarović: Pobjedu ćemo i ove godine proslaviti u Kninu

Komentara 48

MI
MileKubura
15:29 19.05.2015.

Vrhovna zapovjednica OŠ Republike Hrvatske

Avatar stonoga
stonoga
13:30 19.05.2015.

Bravo Kolinda , one agresore sa istoka ignoriraj dok se ne izvine i plate odstetu .

MI
MileKubura
15:30 19.05.2015.

A ĐE je Muljanovic koga on otima osim ovih iz Spičkovine i Vukovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije