Sastanak u New Yorku

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Tomislav Nikolić žele bolje odnose

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
27.09.2015.
u 17:30

Šefovi država razgovarali su o krizi u odnosima dviju država koja je kulminirala zbog izbjegličke krize.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u New Yorku sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem, izvijestila je Radio televizija Srbije na svom portalu.

Šefovi država razgovarali su o krizi u odnosima dviju država koja je kulminirala zbog izbjegličke krize.

Zaključili su da to nije put za stvaranje potrebne atmosfere za suradnju te da će se truditi da odnosi krenu uzlaznom linijom.

Kratki susret, tijekom prijema koji je davala njemačka kancelarka Angela Merkel, potvrdili su nam i iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Zoran Milanović: Žica je simbol zla. To neće na hrvatsku granicu

>>'Priznajemo svakome pravo na bolji život. No, moramo voditi računa o vlastitim građanima'

>>Predsjednica s Ban Ki-moonom razgovarala o izbjegličkoj krizi

Komentara 83

Avatar majmunranko
majmunranko
19:41 27.09.2015.

Kolinda se u tri dana uspjela sastati s glavnim tajnikom UN-a, premijerkom Njemačke Angelom Merkel, predsjednicima Mađarske, Egipta, Kenije, Turkmenistana, Malte, Srbije, održati govor na generalnoj skupštini, sudjelovati na hrpi okruglih stolova i radnih skupina, proširiti osovinu Jadran-Baltik i na Crno more (a samo jadnicima nije jasno što to znači i koliko je to značajno). U isto vrijeme premijer lupeta o šaranju, vrijeđa Mađarsku, vrijeđa Srbiju, o migrantima priča kao da su predmeti, priča rasističke viceve o crncima, halucinira da mu je papa Franjo prijatelj, trabunja o Srbima barbarima, trabunja da Hrvatska raste, i nije se u stanju s nikim više sresti bilateralno nego mu se vanjska politika svela na "čuo sam se telefonski s glasovima u vlastitoj glavi", jer svi znaju da je potpuno poludio. Eto.

ZE
Zemuncevic
19:53 27.09.2015.

Provaljen si POsteni,ne znas ni hrvatski jezik.Bizantinac si,nebitan si i pisi cirilicom o svojim cetonjama a okani se nase predsjednice.Zar tenisu učili da je Hrvatska uvijek bila do Zemuna

ZE
Zemuncevic
19:07 27.09.2015.

PROVALJENI STE !'mmmOvi u komentarima izmisljaju koalicije predsjednice sa cetnicima i prave se domoljubi a u stvari su SDP-ovcí i srbi iz Hrvatske.Nemate sanse,dosta vas je!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije