SLUŽBENI POSJETI

Predsjednik Milanović putuje u Crnu Goru i Moskvu: Sastat će se s Putinom i Đukanovićem

Zagreb: Zoran Milanović sastao se s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
19.06.2020.
u 13:29

Nakon Crne Gore, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlazi u Moskvu gdje će 24. lipnja sudjelovati na proslavi Dana pobjede

Na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u dvodnevnom službenom posjetu Crnoj Gori.

Službeni posjet predsjednika Republike započet će u ponedjeljak, 22. lipnja svečanim dočekom u rezidenciji predsjednika Crne Gore u Cetinju. Predsjednik Milanović će iz Dubrovnika, iz luke Cavtat, obalnim ophodnim brodom Republike Hrvatske Omiš, izgrađenom u Brodosplitu za potrebe Obalne straže RH, putovati do luke Tivat u Crnu Goru. Nakon susreta dvojice predsjednika i bilateralnog sastanka izaslanstava Republike Hrvatske i Crne Gore, predsjednik Republike Hrvatske susrest će se u Podgorici s predstavnicima hrvatskih tvrtki u Crnoj Gori. Sastat će se i s Duškom Markovićem, premijerom Crne Gore.

Drugog dana boravka u Crnoj Gori, u utorak, 23. lipnja,  predsjednik Milanović susrest će se s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem nakon čega će posjetiti Donju Lastvu u Boki kotorskoj i susresti se s predstavnicima Hrvatske zajednice.

Službeni posjet Crnoj Gori predsjednik Republike završit će u Kotoru, u kojem će sa svojim domaćinom, predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem posjetiti sjedište Bokeljske mornarice i Hrvatskog građanskog društva.

Nakon Crne Gore predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlazi u Moskvu gdje će 24. lipnja sudjelovati na proslavi Dana pobjede koja je zbog pandemije koronavirusa bila odgođena 9. svibnja. Tijekom posjeta održat će se bilateralni susret s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a teme se još usuglašavaju. Kako neslužbeno doznajemo, predsjednik Zoran Milanović iz Crne Gore otputovat će odmah u Moskvu. Posjet Moskvi dolazi uoči sastanka inicijative Brdo-Brijuni koji će se 29. lipnja održati u Sloveniji.

>> VIDEO Milanović o sramotnom natpisu u Zagrebu: To je govor mržnje, a ne prekršaj

Komentara 32

Avatar Arkandjel
Arkandjel
15:44 19.06.2020.

Tamo mu je i mjesto. Medju svojima.

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
15:17 19.06.2020.

Nakon povratka odmah 3,5 godina u samoizolaciju

DD
don~drejper
14:26 19.06.2020.

Pazi samo da ne stojiš iza, a Vučić sa desne strane 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije