ZBOG DUGA

Predsjednik splitskog HDZ-a: Grad Split zabranio nam je izborni skup!

Split: Tomislav Šuta dao je izjavu za medije
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
05.04.2024.
u 16:04

Ono što vidimo je totalna destrukcija, omalovažavanje institucija od strane dogradonačelnika i gradonačelnika, a u ovu cijelu priču sigurno je upleten i SDP i predsjednik Zoran Milanović, mišljenja je Šuta

Nakon objave dogradonačelnika Bojana Ivoševića kako je Grad Split odbio korištenje javne površine HDZ-u zbog duga od 30.000 eura, izvanrednu konferenciju za novinare sazvao je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, a na njoj je govorio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zato jer im Grad Split želi zabraniti skup HDZ-a u Splitu.

- Grad Split poslao je poruku straha od snažnog HDZ-a iz nama nepoznatih razloga. Činjenice govore da u ovom trenutku HDZ najnormalnije i afirmativno djeluje u političkoj kampanji u kojoj nudi rješenja i u nijednom trenutku nije pokazala destrukciju. Ono što vidimo je totalna destrukcija, omalovažavanje institucija od strane dogradonačelnika i gradonačelnika, a u ovu cijelu priču sigurno je upleten i SDP i predsjednik Zoran Milanović. Činjenice idu u našu korist – rekao je Šuta i izjavio kako HDZ nema nikakvog duga, a Ivošević i Puljak, kaže, omalovažavaju poduzetnike i građane.

- HDZ je preko 20 godina bio u Sinjskoj ulici, ugovor je potpisao sadašnji nositelj njihove liste i ugovor se najnormalnije produživao. Prije isteka ugovora najma poslali smo zahtjev da se produži, a naša tajnica je nakon isteka roka dobila e-mail kako HDZ više ne može biti u tom prostoru jer su Puljak i Maja Đerek rekli da smo nezakonito u njemu. Te njihove odluke donesene su suprotno zakonu – tvrdi Šuta i dodaje kako su u roku od 30-40 dana pronašli novi prostor.

- Za taj period su zaračunali naknadu za koju ne znaju ni sami što su izračunali. Izdali smo prigovor, a nikakav odgovor nismo dobili da smo išta dužni – kaže Šuta koji nadalje navodi ako su gradske stručne službe potpisale dopuštenje korištenja javnog prostora agenciji koju su angažirali, što je najnormalniji proces.

POVEZANI ČLANCI:

- Zamjenik gradonačelnika je zloupotrijebio svoj položaj i pokazao je kako se odnosi prema HDZ-u od koje osjeća strah. Maloprije smo dobili odbijenicu uz obrazloženje Ivoševića – rekao je Šuta. Pročitao je obrazloženje kako će se javni prostor odobravati isključivo političkim strankama.

- HDZ će ići u sudski postupak. Sud će odrediti postoji li dug za kojeg mi smatramo da je fiktivan i izmišljen. Ovo je gušenje demokracije i političkog govora – poručio je Šuta, nakon kojega se novinarima obratio Boban.

- HDZ je u kampanju išao otvorena srca, s projektima i programima. Strah je zavladao, a te rijeke nepravde progutat će more domoljublja i ljubavi, dobrih namjera i projekata. Ovo je prvi put u demokratskoj Hrvatskoj da će netko zabraniti skup, ali ne mogu zabraniti biračima da izađu na izbore i da glasaju za HDZ i Hrvatsku – rekao je Boban i dodao kako je i Zorana Milanovića strah izaći na izbore te ga je pozvao da se okuša u 10. izbornoj jedinici.

>> VIDEO Grmoja Primorcu donio maglu u teglici: 'Građani kažu da HDZ prodaje maglu'

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jatiser
11:09 06.04.2024.

Treba vas krimose u zatvor, a ne zabraniti skupove. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije