IZ HC-a POTVRDILI ZA VEČERNJI LIST

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić iznenada podnio ostavku

Rijeka: Ministar Butkovi? u obilasku gradilišta državne ceste DC 403
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
22.08.2024.
u 16:06

O poslovima Hrvatskih cesta brinut će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić podnio je ostavku. Iz osobnih razloga, kako nam potvrđuju u HC-u, više neće voditi tvrtku, a dok se ne odabere novi predsjednik Uprave, o poslovima Hrvatskih cesta brinut će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić.

S obzirom da je Škorić ostavku podnio danas, u HC-u još predstoji procedura pred Skupštinom koja će njegov odlazak potvrditi. Jedini član skupštine Hrvatskih cesta je ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković. Škorić je u HC-u od 2005., a predsjednik Uprave HC-a bio je od listopada 2017. godine. 

- Kad negdje provedeš toliko godina onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih će ostati upisani u povijest.  Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti  i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage - poručio je Škorić. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Rijeka: Ministar Butkovi? u obilasku gradilišta državne ceste DC 403
1/18
Ključne riječi

Komentara 10

AG
Agram1960
16:55 22.08.2024.

Ovako sastrane činio mi se kao jedan od jačih kadrova Ako sam upravu takve je teško nadomjestiti Nadam se da će naći nove izazove i uspješno ih realizirati

Avatar Ponosna i Lijepa
Ponosna i Lijepa
15:49 22.08.2024.

Čini se da je dobio "ponudu koja se ne odbija".

PR
prajdali100
16:08 22.08.2024.

Što je reć ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije