OSTALE BEZ 3500 EURA

Predstavio se kao član obitelji: Dvije Zadranke žrtve prevare mobitelom.

Službeni policijski automobil
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
02.08.2024.
u 11:36

U ova dva događaja, dvije hrvatske državljanke su oštećene za novčani iznosu veći od 3 500 eura - istakli su iz zadarske policije

Policijski službenici Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nakon zaprimljenih prijava u vezi prijevara putem mobitela, počinjenih na štetu dvije hrvatske državljanke sa zadarskog područja.

- Obje oštećene osobe su 31. srpnja na svoj mobitel zaprimile SMS poruke s nepoznatog broja telefona u kojim im se nepoznata osoba lažno predstavlja kao član njihove obitelji.

U daljnjoj komunikaciji putem poruka, s ciljem pribavljanja protupravne materijalne koristi, oštećene zadržava u zabludi da komuniciraju s članom svoje obitelji te im navodi da koristi novi kontakt broj telefona i da mu je potrebna hitna uplata novca na određeni broj bankovnog računa, na koji su obje oštećene osobe uplatile tražene novčane iznose.  

U ova dva događaja, dvije hrvatske državljanke su oštećene za novčani iznosu veći od 3 500 eura - istakli su iz zadarske policije i upozorili građane da ako prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac. 

VEZANI ČLANCI:

- Naime, riječ je o obliku prijevare te savjetujemo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvenstveno stupe u kontakt sa svojim članom obitelji ili prijateljima koji navodno traži pomoć ili novac kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.

Također, građane ponovo podsjećamo da nikada ne dijele svoje osobne podatke, podatke o bankovnim računima, PIN-ove, lozinke za on-line bankarstvo i druge podatke koje je moguće zlouporabiti za počinjenje kažnjivih radnji - istakli su iz PU Zadarske.

 

GALERIJA Pogledajte emotivnu reakciju Vekić nakon uspjeha karijere i plasmana u veliko olimpijsko finale

Službeni policijski automobil
1/13

Komentara 1

KR
krena
11:54 03.08.2024.

Ako imaju 89 godina nije problem da ih netko prevari. Ali takve stare osobe ne znaju baš dobro sa plaćanjem računa a još manje sa primanjem sms poruka. Ako su mlađe, onda je jako upitno njihovo pravilno rasuđivanje. Teško da će prevarant znati puno toga o obitelji koju vara. Jer ipak mora poslati sms, barem ime osobe kojoj treba pomoć i ta osoba ne smije biti jako dostupna obitelji. Ili se radi o prevarantu koji dobro zna tu obitelj. Onda je posao policiji olakšan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije