Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevara

Predstavio se kao financijski savjetnik za kriptovalute pa ukrao s računa više tisuća eura

Euri u blagajni ugostitelja
Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.07.2024.
u 14:04

Žrtva time počinitelju omogući pristup svojim bankovnim računima, nakon čega počinitelj otuđi novac s računa.

Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj prijavljen je još jedan slučaj prevare u kojoj počinitelj, predstavljajući se kao trgovac ili financijski savjetnik za kriptovalute, pozivom na mobitel obavijesti žrtvu da je ostvarila dobit trgovinom kriptovalutama te navede da na mobitel instalira aplikaciju i dostavi svoje bankovne podatke.

Žrtva time počinitelju omogući pristup svojim bankovnim računima, nakon čega počinitelj otuđi novac s računa.

- Prijevaru je 3. srpnja prijavila 60-godišnjakinja s područja PU vukovarsko-srijemske, a s njenog osobnog bankovnog računa te bankovnog računa njene tvrtke otuđeno je preko 14.000 eura. Na isti način su ove godine oštećeni i 56-godišnjak za 27.000 eura te 66-godišnjak za nekoliko stotina eura - navode iz policije. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:10 04.07.2024.

Pa dokle? Da li je pohlepa stvarno jača od zdravog razuma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije